Hlavní obsah

Babiš se zastal Metnara. Důvod k rezignaci nevidí

Právo, rsk

Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve středu zastal ministra obrany Lubomíra Metnara (za ANO) v kauze jeho závěrečné práce. Podle předsedy vlády má Metnar jeho podporu a nevidí důvod k jeho rezignaci. Poukázal na Metnarovy kvality jako kriminalisty a vyšetřovatele žhářského útoku ve Vítkově.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Lubomír Metnar

Článek

Na dotaz Práva, zda by Metnar měl po zveřejnění nesrovnalostí v jeho závěrečné práci, na které upozornila ČT, rezignovat, Babiš odpověděl: „Není k tomu důvod, pan Metnar určitě má moji podporu. V minulosti prokázal svoji morálku jako vyšetřovatel mimo jiné žhářského útoku ve Vítkově.“

Podle premiéra se navíc Metnar k celé kauze staví čelem. „Nechal si udělat analýzu, takže si ještě počkáme na výsledek. Je to ale jiný případ než ty dva předchozí. Pan Metnar knihy, ze kterých čerpal, má uvedeny v seznamu literatury, ale ty citáty neoznačil. Také experti říkají, že to není plagiát. Je třeba říci, že zodpovědnost má i vedoucí práce, ne jen student,“ dodal Babiš.

Metnar se svou diplomovou prací nazvanou Kolektivní investování absolvoval v roce 2004 na Ostravské univerzitě v Ostravě. Práce vykazuje při použití dnešních nástrojů na porovnávání zdrojů zásadní nedostatky zejména v uvádění zdrojů.

Reklama

Související články

Vláda má další problém: Metnarova diplomka

Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) se může stát již třetím členem vlády, který kvůli sporným pasážím ve své vysokoškolské práci opustí kabinet Andreje...

Výběr článků

Načítám