Hlavní obsah

Babiš se opět odvolal proti rozhodnutí černošického úřadu v kauze střetu zájmů

Novinky, jas
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) se opět odvolal proti verdiktu Městského úřadu v Černošicích, který se zabýval podezřením z premiérova střetu zájmů. Úřad v kauze rozhodl již počátkem srpna a Babiš měl 15 dní na odvolání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Andrej Babiš.

Článek

„Dne 20. srpna 2019 bylo prostřednictvím zástupce Ing. Andreje Babiše podáno odvolání proti rozhodnutí Městského úřadu Černošice,“ uvedlo město na webu s tím, že správní orgán je nyní vázán lhůtou 30 dní k vypracování svého stanoviska a případnému předání materiálu odvolacímu správnímu orgánu, tedy středočeskému krajskému úřadu.

Černošický úřad řešil na základě loňského podnětu organizace Transparency International podezření, že Babiš stále ovládá média, která patří pod holding Agrofert z jeho svěřenského fondu.

Úřad již jednou v kauze rozhodl a uložil Babišovi pokutu 200 000 korun. Premiér se proti verdiktu odvolal ke krajskému úřadu, který rozhodnutí zrušil a vrátil k opětovnému projednání do Černošic. Důvodem měly být nedostatky „v procesním postupu i zjištění skutkového stavu“. Detaily zveřejněny nebyly.

Právě pod Černošice spadají Průhonice, v nichž premiér žije.

Premiér podezření, že by byl ve střetu zájmů, dlouhodobě odmítá a Transparency International pravidelně kritizuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám