Hlavní obsah

Babiš se dělí o druhé místo s komunisty, ukázal další průzkum

Aktualizováno

Pokud by se v končícím týdnu konaly volby do Poslanecké sněmovny ČR, dostalo by se do něj sedm stran. Ukázal to volební model agentury TNS Aisa pro Českou televizi. Z aktuálního průzkumu plyne, že ANO podnikatele Andreje Babiše by volil stejný počet lidí, jako komunisty, a to 12,5 procenta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čísla jednotlivých politických uskupení pro nadcházející volby do Poslanecké sněmovny.

Článek

„Evidujeme silný odliv části voličů ODS a Věcí veřejných směrem k hnutí ANO 2011,“ komentoval pro televizi nálady voličů ředitel Bronislav Kvasnička.

Volby by vyhrála ČSSD, volilo by ji 28 procent lidí. Do Sněmovny by se dále dostala TOP 09 (11 procent hlasů), ODS (6,5 procenta), KDU-ČSL (6 procent) a Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury (hraničních 5 procent).

Pětiprocentní hranici by tedy nepokořili zemanovci, dostali by jen 4,5 procenta hlasů. Straně zelených průzkum přisoudil 3,5 procenta hlasů, pirátům 3 procenta.

Ostatní strany by získaly celkem 8 procent hlasů.

Situace je ale proměnlivá. Pevně rozhodnutých je totiž jen 38 procent lidí, kteří se k volbám chystají. Odhodlání jít k urnám vyjádřilo 77 procent dotázaných.

Reklama

Související témata:

Související články

Úřady začínají vydávat voličské průkazy

Obce začínají ve čtvrtek vydávat lidem voličské průkazy, pomocí nichž mohou volit mimo místo svého bydliště. Svůj hlas v předčasných volbách do Sněmovny tak...

Výběr článků

Načítám