Hlavní obsah

Babiš byl neočekávaně za Zemanem na Hradě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman přijal na Hradě neočekávaně předsedu vlády Andreje Babiše (ANO). Na Twitteru o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. O zhruba půl hodiny později pak premiér odjel, novinářům jednání neokomentoval.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman s premiérem Andrejem Babišem. Archivní foto.

Článek

„Pražský hrad, právě teď! Prezident republiky Miloš Zeman přijal předsedu vlády Andreje Babiše,” uvedl na sociální síť. Jednalo se o nečekané setkání, tedy mimo pravidelné schůze.

Ovčáček následně ČTK sdělil, že politici jednali o aktuální politické situaci.

Vedle politické situace, kterou ovlivňuje přibližující se termín sněmovních voleb a kauzy kolem vyšetřování výbuchu muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, Babiš se Zemanem mohli probírat dění na ministerstvu zdravotnictví a další strategii opatření proti šíření epidemie koronaviru.

Tématem mohlo být i možné vyslovení nedůvěry vládě premiéra, o což bude ve Sněmovně usilovat koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Piráti s hnutím STAN.

Zeman pak o víkendu uvedl, že by nic neměl proti případnému odvolání ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO). Řekl současně, že na to sám nebude naléhat, je to kompetence premiéra.

Zeman: Proti odvolání Arenbergera bych nic neměl

Domácí

Ministr, který čelí kritice kvůli nesrovnalostem v informacích o svém majetku, má Babišovi v pátek předložit dokumenty, aby je premiér posoudil. Arenbergerovi by Zeman dal šanci, aby věci kolem svého majetkového přiznání vysvětlil. I pro něj je to ale velice podezřelé. „Představa, že vlastním asi 60 nebo 70 nemovitostí, překračuje můj rozum,” uvedl Zeman v neděli.

Média minulý týden upozornila na to, že po nástupu do funkce ministr Arenberger přiznal ke konci roku 2020 mnohonásobně větší majetek a vyšší příjmy, než udával v předchozích letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám