Hlavní obsah

Babiš má covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš ve čtvrtek na sociálních sítích oznámil, že má covid. Do poloviny příštího týdne má setrvat v izolaci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ANO Andrej Babiš

Článek

Babiš zveřejnil fotografii z lůžka s tím, že se necítí příliš dobře. „Ráno jsem měl horečku a bolí mě hlava. Musím to holt vyležet,“ dodal.

Termín nařízené izolace přitom koliduje s datem 26. října, kdy by mělo hnutí ANO oznámit rozhodnutí ohledně kandidáta do prezidentských voleb, které proběhnou v lednu příštího roku. Babiš slíbil, že do tohoto data řekne, zda se sám bude ucházet o prezidentský post. Mluvčí Vladimír Vořechovský Novinkám řekl, že tuto věc teprve budou řešit.

Babiš má tři dávky vakcíny. Tu první dostal 27. prosince 2020 spolu s válečnou veteránkou Emílií Řepíkovou, čímž bylo fakticky zahájeno očkování v ČR.

Babiš stál v čele vlády v době epidemie koronaviru, v souvislosti s níž zemřelo doposud přes 41 000 lidí. Na rozdíl od řady ministrů se mu tehdy podařilo se nákaze vyhnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám