Hlavní obsah

Babiš jednal s bavorským premiérem o koronaviru i možné spolupráci

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve středu formou videokonference jednal s bavorským ministerským předsedou Markusem Söderem. Tématem byla přeshraniční spolupráce ČR a spolkové země i zkušenosti se zvládáním epidemie koronaviru.

Záznam: TK Andreje Babiše po videokonferenci s bavorským ministerským předsedou Markusem Söderem Video: ČTK

 
Článek

Zatímco v Česku se po rapidním nárůstu počtu nově nakažených situace trochu zklidnila a čísla zatím nevykazují další exponenciální růst, v sousedním Německu mají počty nově nakažených v posledních dnech vzestupnou tendenci.

V ČR za pondělí přibylo 9241 nových případů nákazy, přičemž v souvislosti s covidem-19 zemřelo 108 lidí. Sousední Německo, jehož populace je oproti ČR zhruba osminásobná, zaznamenalo 1. listopadu 15 352 případů nákazy a úmrtí 131 osob.

Při cestě do Německa se Češi musí prokázat negativním testem na covid-19. Pokud jej nemají, musí strávit dva týdny v karanténě. Výjimku mají pendleři, kteří se však musí nechat jednou týdně otestovat. Testy mají v Bavorsku zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám