Hlavní obsah

Audit o Babišovi neskončil, tvrdí ministr zemědělství Toman

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Audit Evropské komise (EK) o zemědělských dotacích pro Agrofert není podle ministra zemědělství Miroslava Tomana (za ČSSD) konečný. Toman to řekl na tiskové konferenci po jednání vlády.

Foto: Yves Herman, Reuters

Premiér Andrej Babiš.

Článek

„Audit neustále probíhá, žádná závěrečná zpráva nám nepřišla, přišly nám jen podklady na konzultace, které se budou konat 28. ledna,“ uvedl Toman.

Server Neovlivní v pondělí uvedl, že závěr auditu EK konstatuje, že Agrofert nemá na dotace nárok, neboť premiér Andrej Babiš (ANO), který vložil holding do svěřenských fondů, je ve střetu zájmů.

Babišův střet zájmů potvrdil i druhý audit EK

Domácí

Evropská komise již dříve konstatovala Babišův střet zájmů v případě regionálních fondů, nyní podle serveru došla k totožnému závěru i u zemědělských dotací.

Babiš označil informaci Neovlivní za lež. Dlouhodobě také odmítá, že by na Agrofert, který přesunul do svěřenských fondů, měl stále vliv. Podle něj vyhověl tuzemské liteře zákona o střetu zájmů, pro nějž se vžilo označení lex Babiš.

Druhý audit neznám, nic se vracet nebude, střet zájmů není, opakuje Babiš

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám