Hlavní obsah

Žebříček 10 nejlepších zámeckých hotelů světa zve i na Vysočinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český luxusní pětihvězdičkový hotel Chateau Herálec na Vysočině se dostal do desítky nejlepších světových zámeckých hotelů. V žebříčku, který sestavil největší cestovatelský portál TripAdvisor, obsadil zámecký hotel ze 13. století na základě hodnocení hostů osmé místo. Ve čtvrtek o tom informovala agentura RTTNews.

Foto: archiv hotelu Chateau Herálec

Zámecký hotel Chateau Herálec na Vysočině skončil mezi deseti nejlepšími ve své kategorii.

Článek

Nejlepším zámeckým hotelem na světě se stal Fonab Castle Hotel na březích skotského jezera Loch Faskally. Na druhém místě skončil Burghotel Auf Schönburg v Německu a třetí je italský hotel Castello di Sinioof z roku 1142.

Na dalších dvou místech skončily rovněž italské hotely Castello di Petroria a Castello di Monternone. Šestou pozici zaplnil anglický hotel Rowton Castle starý 800 let.

Šťastnou sedmičku obsadil velmi romantický Castle in Clarens v Jihoafrické republice. Hned za ním se umístil zámecký hotel na Vysočině Chateau Herálec s anglickým parkem a českými památkami na seznamu UNESCO na dosah.

Poslední dvě místa zabraly irské hotely Ashford Castle, s více než 80 pokoji, a Castle Durrow, u něhož si hosté chválí výbornou kuchyni a příjemný personál.

Ankety portálu TripAdvisor patří mezi nejsledovanější v oblasti cestovního ruchu. Portál měsíčně navštíví téměř 30 miliónů uživatelů, což je největší internetová cestovatelská komunita.

Turisté při svém putování hodnotí například kulturní a přírodní památky, kvalitu ubytování a dalších služeb, ceny nebo chování místních obyvatel. Česká verze portálu funguje od loňského roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám