Hlavní obsah

Zarezervovala si ubytování v New Yorku. Našla komůrku jako z Harryho Pottera

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké překvapení čekalo v New Yorku na britskou turistku Zoe Reevovou. Ta si přes portál Airbnb zarezervovala ubytování, a přestože věděla, že se jedná o malý prostor, realita jí přesto vyrazila dech. V cíli totiž našla místnůstku tak titěrnou, že přirovnání k přístěnku pod schody z knih o Harrym Potterovi není vůbec od věci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když Reevová vyrazila do New Yorku, chtěla někde přespat velmi levně, uvedl server Daily Mail. Zvolila si proto malou místnost za pouhých 27 dolarů za noc (zhruba 620 korun).

Že se bude drobně tísnit, věděla už z fotek. Na místě přesto byla překvapená, jak titěrné její ubytování je – velké tak akorát, aby se do prostoru vešla jedna nafukovací matrace. „Ano, podívala jsem se na fotky a očekávala jsem malý pokoj, ale mám pocit, že naživo to vypadá ještě víc směšně,“ napsala.

Dodala, že není ohledně ubytování nijak zvlášť citlivá a při svých cestách si vybírá to nejlevnější, co je v nabídce. „Nejhorší na místnosti byla ale postel,“ postěžovala si Reevová na absenci standardní matrace. „Také bylo velké horko, protože v místnosti nebyl větrák. Musela jsem spát s otevřeným oknem, takže jsem slyšela všechny křičet na ulici,“ uvedla turistka.

Cestovatelé jsou spokojení

Celou situaci však ve výsledku brala s nadhledem. A podělila se o ni na sociálních sítích, kde se její příspěvky okamžitě staly virálními. Někteří uživatelé ubytování připodobnili k přístěnku pod schody ze série o Harrym Potterovi, kde slavný knižní a filmový čaroděj strávil dětství. „Směšné ubytování je součástí dobrodružství. Alespoň budu mít co vyprávět vnoučatům,“ řekla Britka.

Server Independent uvádí, že s titěrným ubytováním je ale zřejmě většina cestovatelů spokojená. Z fotografií je vidět, že se jedná o malý prostor, průměrné hodnocení má navíc 4,29 z pěti hvězdiček.

Do mnohem horší situace se v květnu dostal britský turista Ben Speller, který si zabukoval chatku v Amsterdamu. K jeho překvapení se z ní ale vyklubal přepravní kontejner s matracemi na podlaze, který navíc na ulici stál bez povolení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám