Hlavní obsah

Zaměstnanci italských letišť vykrádali cestujícím zavazadla

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na římském letišti Leonarda Da Vinciho a na několika dalších v Itálii kradli pracovníci od roku 2011 cestujícím ze zavazadel cennosti a peníze. Díky záznamům z kamer teď policie vyšetřuje desítky lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Zaměstnanci letiště Leonarda da Vinci v Římě prohrabávali pasažérům kufry a kradli

 
Článek

Podle britského deníku Telegraph natočily kamery, skryté v nákladovém prostoru letadel, 29 pracovníků letiště Leonarda Da Vinciho v Římě a několik dalších na jiných italských letištích, jak vykrádají pasažérům z kufrů šperky, peníze či fotoaparáty. Vyšetřováno je kromě nich ještě dalších téměř 60 osob.

Fikané zloděje odhalily až záznamy z ukrytých kamer, o nichž pachatelé neměli tušení. Na videu je mimo jiné vidět, jak rychle se lupiči do zavazadel dostávali a jak důkladně prohledávali třeba i kosmetické taštičky.

Kvůli případům okrádání cestujících rozšířili policisté pátrání také na letiště v Miláně, Palermu, Veroně, Neapoli a dalších městech. Zlodějům hrozí podle Telegraphu až šest let vězení za krádeže a ničení cizího majetku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám