Hlavní obsah

Zámek v Bezně je na prodej. Ale není o něj zájem

Právo, ČTK, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barokní zámek Bezno poblíž Mladé Boleslavi je na prodej. V elektronické aukci, která se konala v úterý, o něj však nikdo neměl zájem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zámecký komplex Bezno tvoří třípatrová hlavní budova, ke které se připojují dvě křídla.

Článek

Vyvolávací cena byla stanovena na 33 milionů korun, nikdo ale podle informací webu, kde se aukce konala, nedal ani nejnižší nabídku.

Zámecký komplex bezenského zámku tvoří třípatrová hlavní budova, ke které se po stranách připojují dvě dvoupatrová křídla. Budova zámku je obklopena zámeckou zahradou, celková plocha pozemků je zhruba 41 tisíc metrů čtverečních. V areálu je i hospodářský dvůr s pozdně renesančním špýcharem, bytový dům se sedmi byty, dva barokní obytné přízemní domky, konírna, kravín, kovářská dílna, budova, kde byla provozována zámecká vinárna, a ubytovací objekt.

Zámecký park v Třeboni dostane podobu jako v 19. století

Cestování

Výstavba hlavní budovy byla zahájena roku 1742 v místech původní tvrze stavbou nového zámku s přilehlou zahradou. Původní tvrz byla zbořena, dochovalo se pouze klenuté sklepení s pilíři pod hlavní budovou dnešní zámecké stavby. Dodatečně kolem roku 1770 byla přistavěna nižší, zakřivená boční křídla. Zámek byl v roce 1817 zasažen požárem, poté byl ve stejné dispozici opět obnoven.

Stát prodal stovky bunkrů, jsou z nich muzea i chaty

Domácí

V loňském roce se ve Středočeském kraji prodal například zámek v Načeradci na Benešovsku, prodával ho Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Svého nového majitele si zámek našel až v deváté dražbě, zaplatil za něj 12 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám