Hlavní obsah

Záchod vedle postele. Čínský mikrohotel vyjde jen na necelé dvě stovky za noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nízkorozpočtové cestování je pro mnoho lidí doslova životním stylem. Právě na hosty, kteří chtějí ušetřit, míří nově otevřený mikrohotel v čínském městě Čeng-čou, kde je možné přespat v pokoji o pouhých osmi metrech čtverečních. Noc tu vyjde na necelých 200 korun, nevýhodou je ovšem toaleta umístěná hned vedle postele.

Foto: Profimedia.cz

Hotel s miniaturními místnostmi se nachází ve městě Čeng-čou.

Článek

O zážitek z pobytu se na sociálních sítích podělil blogger Chej Mao Čang. Ten ve videu sedí na posteli a jako noční a odkládací stolek využívá prkénko zmíněné toalety. Navzdory stísněnému prostoru má místnost také okno či klimatizaci a topení pro lepší korigování teplot, uvádí server Independent.

Čang uvedl, že v hotelu strávil pouze tři hodiny, a to čistě ze zvědavosti. „Postel je až moc blízko záchodu. V místnosti je lehký zápach,“ uvedl blogger pro server South China Morning Post. „Když jsem otevřel dveře, viděl jsem do chodby. Na obou stranách jsou malé místnosti, které působí jako součást bytu, jenž byl rozdělen na šest malých kójí,“ dodal návštěvník hotelu.

Někteří uživatelé sociálních sítí byli v šoku, že i takto může vypadat hotelová místnost. „To je toaleta převlečená za pokoj. I ve vězení jsou větší cely,“ vtipkoval jeden z uživatelů.

V podobném duchu komentovali místnosti i další, naráželi zejména na předražené nemovitosti ve velkých světových metropolích. „Tohle není mikro místnost, ale londýnský byt za čtyři tisíce liber (107 tisíc korun),“ napsal jeden z komentujících, zatímco další uvedl, že podobný pokoj by stál na Manhattanu tři tisíce dolarů (66 tisíc korun).

Majitel hotelu uvedl, že o miniaturní pokoje je velký zájem. Hosté jsou většinou pacienti nebo příbuzní pacientů velkého zdravotnického centra, které je vzdáleno pár stovek metrů od ubytovacího zařízení.

Čína bude opět vydávat všechny typy víz

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám