Hlavní obsah

Vietnam se pyšní novým mostem, který spíše než na přecházení je určen k líbání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vietnamský ostrov Phu Quoc se pyšní novým lákadlem. Je jím most, který však na rozdíl od podobných staveb neslouží primárně k propojení dvou protilehlých bodů. Jeho hlavním cílem je, aby se tu turisté při západech slunce, a nejen při nich, líbali a tyto chvíle zvěčnili. Most nazvaný příznačně Kiss Bridge své poselství odráží už v samotném tvaru.

Foto: Profimedia.cz

Romantika při západu slunce? Tu si teď turisté mohou užít zase trochu jinak (ilustrační foto).

Článek

Stavba, jež je společným dílem italského architekta Marka Casamontiho a developerské společnosti Sun Group, dostojí svému názvu už na první pohled. Most dlouhý 800 metrů je totiž vizuálně rozpůlen, přičemž obě jeho části se v jednom bodě skoro setkávají jako při polibku.

Inspirací pro tvar mostu byla Michelangelova freska Stvoření Adama ze Sixtinské kaple, kde se bůh a první muž takřka dotýkají svými ukazováčky, informuje server CNN. Stejně tak protilehlé špičky mostu jsou od sebe vzdáleny necelých 30 centimetrů. Konstrukce mostu byla navíc propočítána s takovou precizností, že každý rok 1. ledna zapadne slunce přesně v této mezeře.

Na mostu si mohou turisté pořizovat selfíčka, ale i jakékoli další fotky. Vietnamské jméno Cau Hon, což znamená žádost o ruku, pak podává další návrh na to, pro jakou aktivitu je nové lákadlo vhodné.

Největší vietnamský ostrov Phu Quoc má ale lákadel mnohem více. Kromě pláží, které se řadí k těm nejhezčím v zemi, je to třeba gastronomie. Vyrábí se tu vyhlášený pepř, slavná rybí omáčka či myrtové víno. Češi se navíc na ostrov dostanou přímým letem z Prahy a výhodou je, že na rozdíl od pevniny nepotřebují vízum.

Největší vietnamský ostrov jako středobod nezřízených gastronomických orgií

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Asie

Reklama

Výběr článků

Načítám