Hlavní obsah

V Londýně otevřou první „vznášející se“ bazén na světě

Londýn si od příštího měsíce připíše jeden světový unikát. Otevře se tu totiž střešní bazén umístěný částečně v prostoru mezi dvěma budovami. Průhledná atrakce tak bude vypadat, že se vznáší ve vzduchu. Bazén ale patrně nebude přístupný všem, někteří ho tak budou moci obdivovat pouze z ulice.

Foto: Profimedia.cz

Bazén se slavnostně otevře v polovině května.

Článek

Bazén dlouhý 25 metrů se nachází v desátém podlaží rezidenční budovy Embassy Gardens ve čtvrti Nine Elms v jižním Londýně. Leží ve výšce 35 metrů a návštěvníkům tak nabídne výhledy na britskou metropoli, například parlament nebo vyhlídkové kolo London Eye, píše server MyLondon.

Podle všeho má být bazén přístupný jen obyvatelům budovy, kteří si budou moci vybrat, jestli mezi domy přeplavou nebo projdou po vedlejší lávce.

Přivezli ho až z Colorada

Plán na vybudování bazénu se poprvé objevil v roce 2015, kdy s ním přišla irská developerská společnost Ballymore. Projektu se někteří vysmívali a označili ho pouze za prostředek, jak přitáhnout pozornost. Už 19. května se ale bazén slavnostně otevře, akce se bude přenášet i živě.

Realizace projektu začala nicméně asi osm tisíc kilometrů od Londýna v americkém Coloradu, kde byl bazén postaven. Poté ho odvezli do Texasu, čekala ho třítýdenní cesta do Nizozemska a teprve pak i finální úsek do Londýna. Tam ho naplnili 148 tisíci litry vody.

„Náš Sky Pool vychází z touhy překonávat hranice ve stavebnictví a inženýrství. Divize Ecoworld Ballymore toužila udělat něco, co ještě nikdy vytvořeno nebylo,“ vysvětlil předseda rady společnosti Ballymore Sean Mulryan. „Rádi posouváme hranice ve všech aspektech designu. Transparentní konstrukce bazénu je výsledkem značného pokroku v technologiích za poslední dekádu,“ doplnil.

Dubaj se může chlubit novým rekordem. Má nejvyšší nekonečný bazén

Cestování

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám