Hlavní obsah

V Číně vyrostl první hotel lásky

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco třeba v Japonsku hotely pro zamilované už nějakou dobu fungují, v Číně jde o novinku. Nové hnízdečko lásky s názvem 1988 má do svého „přeslazeného“ interiéru přivábit mladé dvojice.

Foto: Profimedia.cz

I recepce čínského hotelu lásky je tematická. Svítící srdce zkrátka nesmí chybět.

Článek

Ve městě Tchaj-jüan v čínské provincii Šan-si vznikl hotel zaměřený na mladé páry ve věku okolo 20 let, které potřebují soukromí mimo dohled rodičů. Motiv lásky a erotiky je uvnitř hotelu všudypřítomný.

Foto: Profimedia.cz

Některé pokoje jsou výhradně červené či růžové, jiné dávají prostor i méně výrazným barvám.

Spoře osvětleným pokojům dominuje sytě červená kruhová postel obklopená průsvitnými závěsy. Hosté tu narazí také na množství plyšových postaviček nebo na telefon ve tvaru rtů s vyplazeným jazykem.

Nepříliš prostorná koupelna se ukrývá za zašupovacími stěnami z mléčného skla hned vedle postele.

Foto: Profimedia.cz

K zavolání hotelové služby hosté využijí telefon ve tvaru otevřených úst.

Nejen jednotlivé pokoje, ale také recepce a chodby hotelu přetékají výzdobou, která by se snad dala nazvat romantickou. Světla ve tvaru symbolů mužského a ženského pohlaví střídají srdíčka a květiny.

Evropská inspirace

Také Evropané využívají hotely lásky. Jedním z těch luxusnějších je Love Hotel Paris ve francouzské metropoli. Nabízí širokou paletu pokojů, kde si každý pár může vybrat ten, v němž se cítí nejlépe. O přehnané romantice tady nemůže být řeč. Místnosti jsou stylově zcela odlišné - jedna připomíná peklo, druhá nebe a třetí kajutu lodi. Na výběr je i řada dalších.

Ať už se to někomu zdá přehnané či nikoliv, svůj účel hotel, jak se zdá, naplní. Mladé páry už projevují zájem o rezervace pokojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám