Hlavní obsah

V Abú Zabí staví největší akvárium na světě. Pojme 25 milionů litrů vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takřka 70 tisíc živočichů nalezne domov v akváriu, které se aktuálně staví v Abú Zabí. Po dokončení bude SeaWorld Abu Dhabi největší institucí svého druhu na světě, dohromady pokryje 183 tisíc metrů čtverečních plochy a naplní ho 25 milionů litrů vody. Návštěvníci uvnitř naleznou také interaktivní výstavy a detailně se seznámí třeba se žraloky, mantami či želvami.

Foto: Profimedia.cz

Akvárium bude domovem asi 68 tisíc mořských živočichů.

Článek

Ohromné akvárium v hlavním městě Spojených arabských emirátů nabídne celkem pět pater, součástí bude i výzkumné centrum zaměřené na ochranu mořských živočichů, uvádí server New Atlas a magazín Time Out. Návštěvníci se budou moci vypravit na poutavou interaktivní cestu od severního pólu na jižní, seznámí se při ní s nejrůznějšími mořskými obyvateli i obávanými predátory.

Jedním z hlavních taháků bude 20metrové panoramatické okno nazvané Endless Vista, skrze nějž lidé nahlédnou do útrob akvária s jeho živočišným osazenstvem. Kromě zmiňovaných živočichů, jako jsou žraloci a manty, nebudou chybět ani hejna nejrůznějších ryb. Zvířat má být na 68 tisíc.

Foto: Profimedia.cz

Jednou z atrakcí bude 20metrové panoramatické okno.

„SeaWorld Abu Dhabi se připojuje k našim severoamerickým parkům v naší misi za celosvětovou ochranu živočichů,“ okomentoval výstavbu akvária Marc Swanson, šéf společnosti SeaWorld Parks & Entertainment.

„Máme stovky profesionálů, kteří se zaměřují na péči o zvířata, jejich záchranu a rehabilitaci, edukaci či výzkum a jsme nadšeni, že nové centrum rozšíří globální pozitivní vliv na ochranu moří v regionu,“ doplnil Swanson.

Ohromná instituce vyrůstá na ostrově Yas a hotová by měla být někdy během příštího roku. Aktuálně je dokončená asi z 64 procent.

Výhled z 200 metrů. Příští měsíc se v Dubaji otevře unikátní panoramatický bazén

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám