Hlavní obsah

Uprostřed brazilské betonové džungle vzniká zřejmě největší graffiti světa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilskou betonovou megalopoli Sao Paulo projasňuje nový kus pouličního umění. Na celkem patnácti domech tam aktuálně vzniká malba, která by měla být největším graffiti na světě. Nemá být ale jen hezká na pohled, má rovněž zvýšit povědomí o důležitosti ochrany oceánů, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na několika domech v Sao Paulu vzniká největší grafitti projekt na světěVideo: PROJETO AQUARIO URBANO, Reuters

 
Článek

Krakatice, medúzy a další mořští tvorové v pestrých barvách zdobí budovy ve městě. Umělci, kteří dílo tvoří, doufají, že je svým rozsahem rekordní. „Plánujeme proměnit Městské akvárium v největší kus pouličního umění na světě. Nachází se na patnácti propojených budovách, takže zabírá více než 10 tisíc metrů čtverečních,“ uvedl brazilský umělec Felipe „Flip“ Yung.

Kromě toho, že má dílo zkrášlit šedé ulice a zlepšit kolemjdoucím den, jde ale i o něco jiného. Graffiti má upozornit, že je důležité chránit oceány a živočichy v nich. „Velkolepost projektu spočívá ve sdělení, že musíme chránit vodní plochy,“ dodává Yung. „A samozřejmě jsme chtěli vnést trochu barev do města, protože ta šeď je unavující.“

Zatímco Brazílie si nejspíš připíše rekord za graffiti, výrazné umělecké dílo mají také ve vietnamské Hanoji. Jednu z částí města zdobí nejdelší mozaiková stěna na planetě, jež měří kolem 3850 metrů a neustále se rozrůstá.

Nejdelší mozaiku mají ve Vietnamu. Měří skoro čtyři kilometry

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám