Hlavní obsah

Turistky žalují podnik v Řecku za trestuhodně vysoký účet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě americké turistky se rozhodly podat žalobu na podnik v Řecku. Důvodem je vysoká částka, kterou jim naúčtovali za dva nápoje a talíř krabích nožiček. Ženy nejprve účet ve výši takřka 15 tisíc korun odmítly zaplatit, svolily až pod nátlakem a výhrůžkami personálu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v podniku DK Oyster Bar na ostrově Mykonos. Brenda Moultonová se s dcerou Kayleou nechaly do podniku nalákat neodbytným zaměstnancem, který před ně skočil a údajně je přemlouval, aby se v podniku posadily. Turistky si poté objednaly dvě mojita a jeden talíř zmíněných krabích nožiček, za což zaplatily 520 eur a 80 eur na „povinném“ dýšku, jak Moultonová uvedla pro místní list θEMA.

Žena účet odmítla zaplatit a tvrdila, že dvě mojita a krabí nožičky zkrátka nemohou stát tolik peněz. Zaměstnanec restaurace měl poté začít turistkám vyhrožovat tím, že pokud nezaplatí, nebudou moct odletět zpět do USA. „Řekl mi, že zavolá policii a že se nebudeme moct vrátit domů,“ dodala Moultonová.

Vyhrožoval jim i šéf

Turistky následně částku zaplatily, nějakou chvíli pak stály před podnikem a upozorňovaly ostatní lidi, aby do bistra nechodili, protože je v něm ožebračili. „Nakonec kvůli tomu přišel šéf a vyhrožoval nám,“ okomentovala Američanka.

Kvůli této zkušenosti se ženy rozhodly podat trestní oznámení. Advokátka Marizanna Kikiri uvedla, že se restaurace nechovala k jejím klientkám férově a personál jim vyhrožoval.

Server Independent píše, že na podnik upozorňuje i řada předchozích návštěvníků v recenzích. Někteří hosté uvedli, že zažili podobné jednání jako Brenda a Kaylea Moultonovy, a museli zaplatit i 400 eur (skoro 10 tisíc korun) za velmi chabé drinky. Bistro se přitom nachází v letovisku Platis Gialos, které je vyhlášené luxusními hotely i podniky.

Pět míst, která musíte vidět na Krétě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám