Hlavní obsah

Turista se proháněl na mopedu kolem Pompejí. Netušil, že se to nesmí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Pompejích zadrželi minulou středu australského turistu, který přifrčel do areálu na mopedu. Neoprávněně k tomu využil služební vjezd a po zastavení místním personálem tvrdil, že neměl ani ponětí, že dělá něco zakázaného. Při své projížďce nic neponičil, uvádí s odkazem na archeologickou lokalitu server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Pompeje patří mezi nejznámější archeologická naleziště (ilustrační foto).

Článek

Třiatřicetiletý Australan při vstupu do areálu předjel auta, která měla legitimní povolení, okomentovala správa památky. Turista údajně ujel přes 1,5 kilometru, poté ho personál zastavil a vyčkal na příjezd policie. Muž tvrdil, že netušil, že se u naleziště nesmí jezdit.

Vedení památky uvedlo, že se turistovi nicméně nepodařilo cokoli poničit. „Cesta, po které jel, je hliněná a nachází se za starověkými zdmi. Používá se pro vozidla při výkopových pracích,“ dodali správci. „Je bezpečná, opravená, ale nepřístupná veřejnosti. Nehrozilo tedy nebezpečí ani návštěvníkům, ani historickému dědictví.“

Podle vedení trvala celá epizoda jen několik málo minut díky rychlému zásahu zaměstnanců a bezpečnostním kamerám. Není jasné, zda dostal Australan nějaký postih.

Začátkem léta se obdobná situace přihodila hned dvakrát po sobě na Španělských schodech v Římě. Nejprve po nich v květnu sjel v pronajatém maserati turista ze Saúdské Arábie, poté v červnu dva američtí návštěvníci na elektrokoloběžkách. V obou případech utrpěla památka škodu.

Turistka sjela Španělské schody na koloběžce. Způsobila škodu za tisíce eur

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám