Hlavní obsah

Tři dovolené, díky kterým navždy zbankrotujete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte na účtu opravdu pořádné množství nul a ne jen jednu, tak jistě uvažujete, jak peníze utrácet tak, abyste z toho měli něco, nač nikdy nezapomenete. Přijměte naše tři tipy jako takovou menší radu, kam své úvahy směrovat. A pokud nemůžete utrácet tak nehorázné peníze za dovolenou, aspoň se pokochejte krásou exotických míst.

Foto: Profimedia.cz

Kouzlo některých míst je nepopsatelné.

Článek

Cestování je byznys jako každý jiný, ale v posledních letech se jeho možnosti posunují až do neuvěřitelných rozměrů. Výjimkou tak není let helikoptérou do nitra aktivní sopky a další podobné adrenalinové zážitky. Stejně tak jsou ale dotaženy do dokonalosti výlety pro ty nejbohatší z nejbohatších. Více fotografií z těchto výjimečných cest naleznete v magazínu VIPmag.

Cesta kolem světa

Každý jistě zná příběh cestovatele Fogga a jeho cesty kolem světa. Tímto příběhem se zřejmě inspirovala skupina známá jako The Leading Hotels of the World a rozhodla se nabízet svým klientům moderní cestu kolem světa, která však nezabírá 80 dnů, ale pouhých 28.

Během milionářské cesty navštívíte postupně například Paříž, Dubaj, Jaipur, Hong Kong, Honolulu či San Francisco. Bydlet budete ve vybraných hotelech pro ty nejnáročnější cestovatele. Ukázkou je apartmá princů v Rambagh Palace v Jaipuru.

Z města Jaipur sálá historie dnů minulých.foto: Profimedia

Faktem zůstává, že celá cesta stojí milión dolarů (asi 16,5 miliónu korun) a za takové peníze už chce člověk vidět něco výjimečného a nejen drahé povlečení na posteli. Na bohaté zájemce tak čeká let v horkovzdušném balóně na dubajskou pouští, koktejly na jachtě plující na Arabském moři, projížďka městem Udaipur v historicekém autě, let helikoptérou přes Honk Kong či tradiční japonská čajová ceremonie v Tokiu.

Stejně jako u ostatních dovolených, které jsou zmíněné níže, vše můžete přizpůsobit svému vkusu a cestu tak pozměnit podle svého vkusu.

Dva týdny v Indii

Stačí milión dolarů a v Indii se vám dostane doslova královské péče. Během této miliónové dovolené vás přivítají maharadžové a stanete se svědky vznešených kratochvílí, jako je například polo se slony na palácovém trávníku, nebo jedinečné taneční představení v místní soukromé svatyni.

Během dvou týdnů si mohou milovníci dobrodružství vybrat, zda se vydají na safari mezi tygry v Národním parku Ranthambhore, nebo si vyletí horkovzdušným balónem nad řeku Narmada, poté se budou plavit na super jachtě mezi ostrovy Andaman a zakončí den večeří před Tádž Mahálem při západu slunce.

Park Rathambore je rájem pro milovníky divočiny.foto: Profimedia

Tato dovolaná ovšem nebyla vytvořena pouze pro zábavu a hry. Dostanete se totiž i na hinduistický festival na řece, kde můžete smýt své hříchy, nebo si můžete dokonce domluvit soukromé setkání s Dalajlámou.

Sedm divů světa

Pokud si přejete za svých 16,5 miliónu korun přožít tu pravou "bombu", pak je nejlepší volbou honba za přírodními "sedmi divy světa".

Jako předkrm nasednete na palubu soukromého tryskáče, který směřuje za polární kruh ve Švédsku, poté se pomocí helikoptéry a psích spřežení dopravíte do soukromého ledového paláce, a to vše, abyste spatřili polární záři, též zvanou "severní světlo".

Poté bude váš tryskáč směřovat do Zambie v Africe, kde na vás opět bude čekat výlet helikoptérou, tentokrát k Viktoriiným vodopádům, největšímu vodopádu světa. A když už jste v Africe a sídlíte v koloniální usedlosti, nesmíte si nechat ujít safari z koňského hřbetu.

Viktoriiny vodopádyfoto: Profimedia

Trasa tryskáče má další přestávku v Nepálu, kde se díky heikoptéře podíváte na nejvyšší horu, Mount Everest, z ptačí perspektivy. Během oběda s buddhistickými mnichy v klášteře Tengboche opět popadnete dech, abyste se posléze vydali do Austrálie. Tam na vás čeká potápění v hlubinách moře kolem Velkého bariérového útesu.

Předtím, než spočinete na Americké půdě, abyste si prošli Grand Canyon, uvolní vás zastávky jako Fiji a Bora Bora ve Francouzské Polynésii. Poté cesta pokračuje na koních prohlídkou nepřístupné sopky Paricutin v Mexiku.

Poslední zastávkou je brazilské neblaze proslulé Rio de Janeiro. V helikoptéře tam však obkroužíte i vyhlášenou sochu Krista, kde se na vaši počest rozžhne ohňostroj. A jako třešnička na dortu je odpočinek z příjemné únavy. Sesunete se totiž na lehátko na soukromém ostrově Agua Dos Reis.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám