Hlavní obsah

Vysoké Tatry letos v létě navštívil rekordní počet turistů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po návštěvně slabém roce 2014 se při zhodnocení letošní hlavní sezóny mohou Vysoké Tatry, jedno z hlavních turistických lákadel Slovenska, radovat z vyššího počtu výletníků. Větší zájem projevili turisté také o věrnostní kartu Tatry Card.

Foto: Profimedia.cz

Vysoké Tatry

Článek

V letní sezóně 2015 přijelo do Vysokých Tater podle dosavadních odhadů okolo 800 tisíc lidí. To by bylo ještě více než v rekordním roce 2013, kdy do této lokality zavítalo 740 tisíc turistů. Statistiky navíc ukázaly, že se také prodloužila délka jejich pobytu — často na pět a více nocí.

„Nárůst zaznamenala ubytovací zařízení, popradský aquapark, ale také provozovatelé lanovek, vysokohorských chat, restaurací či poskytovatelé služeb. Počasí bylo na naší straně," potvrdila výkonná ředitelka Oblastní organizace CR Region Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Větší zájem lidí o dovolenou v Tatrách má být způsoben zvýšením kvality služeb a atraktivity regionu díky novým atrakcím a zážitkovým aktivitám. K těm mají turisté snadnější přístup díky kartě Tatry Card, jejíž prodej zaznamenal meziročně nárůst 33 procent.

Ačkoliv do Vysokých Tater míří turisté všech věkových kategorií, region se poměrně dost soustřeďuje na rodiny s dětmi. Ty využívají pestrou nabídku akcí, které během léta pobyty v Tatrách obohatily. Největší úspěch sklidily Medvědí dny, Svišti na Plese nebo řada akcí v rámci Tatranského kulturního léta.

Kromě domácích a českých turistů, kteří mají Tatry doslova za humny, přicestovali někteří turisté i z dalekých končin. „Největší podíl našich návštěvníků tvořili Slováci. V létě představovali něco přes 50 procent všech našich klientů. Tradičně rádi nás navštěvují klienti z Česka a také naši severní sousedé z Polska. Kromě toho jsme se na tatranských chodnících mohli setkat s hosty z Maďarska, Německa, Izraele, Velké Británie či Malajsie, Indie a Nového Zélandu," vyjmenovala Maťašovská.

Reklama

Výběr článků

Načítám