Hlavní obsah

Tipy na víkend: Pohlédněte dalekohledem na noční oblohu, odhalte tajemství kávy

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká vás víkend plný hudby, dobrého jídla a pití, bujaré zábavy, sportu i pasivního odpočinku. Romantické duše ocení například pozorování noční oblohy na hradu Hukvaldy, milovníci kávy se zase rádi zúčastní plzeňské besedy. Skvěle vás pak v parném dni osvěží návštěva koupaliště ve Slavkově nebo koštování piva na některém pivobraní.

Foto: Profimedia.cz

Noční oblohu budete moci sledovat na nejen na hradu Hukvaldy.

Článek
Praha

Nedělní večer ve Žlutých lázních

Příjemné rozloučení s víkendem budou mít návštěvníci Žlutých lázní, kteří dorazí na nedělní koncert kapely Guy Bennett Band. Vystoupení začne v 19:30. Více naleznete zde.

Hudba s párkem a hořčicí

Hudební festival se zvláštním názvem rozezní v neděli od 15:00 zahradu bývalé drážní celnice v Praze na Vltavské. Vystoupí Heřman Švihák, Povětroň, Neue mädchen, Niceland, Rituály a Vobezdud. Na místě bude připraven také doprovodný program.

Ryby a rybičky

V neděli se v Praze koná největší výstavní a prodejní akvaristická burza. Jestli tedy patříte mezi chovatele nebo byste se jimi chtěli stát, přijďte mezi 8:30 a 11:30 na Pankrác. Více zde.

Středočeský kraj

Mělnický košt 2015

Setkání mělnických vinařů a degustace vín proběhne v sobotu od 14:00 v historickém centru Mělníka. Chybět nebude ani živá hudba. Více čtěte zde.

Rejšické pivobraní

V sobotu od 14:30 začne Rejšické pivobraní, v rámci něhož se těšte na leteckou show, čtyřkolky, pouťové atrakce, Horkýže Slíže a samozřejmě na pivo. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Myslivecká Třeboň

Celodenní myslivecký program čeká v sobotu účastníky Myslivecké Třeboně. Zahájení akce proběhne od 10:00 na Masarykově náměstí, na programu jsou ukázky vábení zvěře, kuchařská show, koncert lesních rohů a mnoho dalšího. Kompletní harmonogram akce si prohlédněte zde.

Plzeňský kraj

Bezdružické parní léto

Romantickou jízdu historickým vlakem si o víkendu můžete vychutnat na Bezdružicku. V provozu budou také historické autobusy. Časy jízd a další informace naleznete zde.

Beseda o kávě

Proniknout do tajů vůně, přípravy i chutě kvalitní kávy pomůže návštěvníkům Orient Coffee v Plzni bosenský kavárník Goran Jozić. Beseda s ním proběhne v sobotu od 18:00. Více zde.

Karlovarský kraj

Povaleč 2015

Od čtvrtka do soboty se můžete zúčastnit hudebního festivalu Povaleč 2015 v obci Valeč na Karlovarsku. Vystoupí desítky interpretů rozličných žánrů. Do programu nahlédněte zde.

Ústecký kraj

Rozmarné léto 2015

UDG, Xindl X nebo také Tomáš Klus - ti všichni v sobotu vystoupí v Mostě na festivalu Rozmarné léto. Časy jednotlivých vystoupení a další informace naleznete zde.

Liberecký kraj

Ohaři v Zákupech

Vášnivé pejskaře zaujme tradiční výstava hrubosrstých a maďarských ohařů, kterou plánuje na sobotu mezi 9:00 a 15:00 zámek Zákupy. Ten si samozřejmě bez ohledu na konání výstavy můžete projít a prohlédnout. Vše se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Veterány v Ratibořicích

V sobotu od 13:00 si návštěvníci zámku Ratibořice prohlédnou motorové veterány a k tomu jim zahraje kapela Swing sextet. Více si o příjemném odpoledni na zámku přečtěte zde.

Pardubický kraj

Perníkové formy

Východočeské muzeum v Pardubicích se sídlem na zdejším zámku vystavuje už jen do 23. srpna ohromující dřevěné formy, které patří k pardubické perníkářské tradici. V sobotu budou návštěvníci mezi 10:00 a 16:00 svědky vyřezávání perníkářských forem naživo v Malém gotickém sále. Vše se dočtete zde.

Vysočina

Jihlavské pivní pábení

Na víkend ve znamení pivního osvěžení láká Jihlava. Tamní festival minipivovarů začne v sobotu od 13:00, v neděli pak už v 11:00. Vše se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Cvičení na koupališti

O víkendu to bez koupání nejspíš nepůjde. Koupaliště Slavkov plánuje od 9:00 do 13:00 speciální sportovní program. Návštěvníci si tam budou moci zacvičit jumping a TRX. Více zde.

Mikulovské Pivobraní

Jarmark s degustací pivních speciálů, soutěže, grilované dobroty včetně domácích klobásek, koncert, ohňostroj a další lákadla nabídne sobotní Mikulovské Pivobraní. Program si prohlédněte zde.

Olomoucký kraj

Litovelský otvírák 2015

Litovel zve v sobotu na šňůru hudebních vystoupení, pivo, které poteče proudem, a večer také na ohňostroj. Litovelský otvírák začne ve 13:00. Kompletní program si prohlédněte zde.

Zlínský kraj

Vracovjáci v Popovicích

Jestli patříte mezi příznivce dechové hudby, v neděli si v Popovicích přijdete na své. Od 16:00 tam vystoupí Vrajcovjáci. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Hradní romantika pod hvězdami

Jedinečný zážitek si odnesou víkendoví návštěvníky hradu Hukvaldy, kteří se zúčastní sobotního pozorování hvězd se zajímavým odborným výkladem. Akci nazvanou Hvězdy nad hradem ukončí ohňová show. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám