Hlavní obsah

Českou Kanadou párou na obludiště i houbový park

Blíží se letní dovolené a turistům se otevírá Česká Kanada. Jihočeská turistická oblast, která se rozprostírá od hranic s Jihomoravským krajem, Vysočinou až po zámek Červená Lhota na Jindřichohradecku. Oblasti dominují města Dačice, Jindřichův Hradec, Slavonice a Nová Bystřice.

Foto: JHMD

Parní vlaky na jindřichohradecké úzkokolejce svezou lidi z Jindřichova Hradce do Kamenice nad Lipou a Nové Bystřice.

Článek

Česká Kanada nabízí návštěvníkům stovky cyklotras, prohlídky zámků, hradů i muzeí nebo parní jízdy na úzkokolejce, kde v historických soupravách nechybějí ani bufetové vozy s občerstvením. Na své si přijdou cyklisté, pěší a nezapomnělo se ani na děti.

„Pro děti s rodiči je připraveno Putování s dětmi po České Kanadě. Děti při něm objeví spoustu zajímavých míst, a ještě získají odměnu. Jediným úkolem pro děti je sbírání razítek do průvodce, a to na všech místech, která navštíví,“ řekla Kateřina Trávníčková, manažerka turistické oblasti Česká Kanada.

Pro cyklisty i milovníky památek

Rodiny s dětmi mohou zavítat do obludiště v Dolní Pěně, do zoo na Hrádečku, houbového parku v Roseči, vydat se pohádkovým lesem nedaleko Slavonic či navštívit koupaliště v Dačicích. Cyklisté mohou využít desítky kilometrů cyklotras protínajících celé území České Kanady, které je zavedou na známá, ale i méně známá místa.

Pro milovníky historie a památek jsou otevřeny brány hradů a zámků. Při výletech turistickou oblastí mohou navštívit hrad Landštejn, zámek v Dačicích, hradební komplex v Jindřichově Hradci i pohádkový zámek Červená Lhota.

A uzavřeny nezůstávají ani muzea či galerie. „Muzeum veteránů v Nové Bystřici vystavuje další zrenovovaná historická auta. Provaznické muzeum v Deštné poodhaluje tajemství výroby provazů a nedaleké Letecké muzeum návštěvníkům přiblíží zajímavosti z historie letectví,“ zve k výletům Trávníčková.

Moravskoslezský kraj chce zodpovědné turisty, vydal pro ně manuál

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám