Hlavní obsah

Tipy na víkend: Do Prahy na festival rumu, do Malého Března na závod veteránů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr prvního květnového týdne se ponese v mnohých krajích ve znamení sportu — v Praze se poběží maraton, v jihočeském a olomouckém kraji se pojedou závody na kole. Na své si však přijdou i milovníci jídla či dobrého pití.

Foto: Profimedia.cz

V Praze proběhne festival rumu Rumfest 2016. Ilustrační foto

Článek
Praha

Volkswagen maraton

Přijďte se proběhnout Prahou a změřit své síly s ostatními závodníky. Začíná se v neděli na Staroměstském náměstí a trať vede podél Vltavy, přes Karlův most i různými pražskými čtvrtěmi. Více si přečtěte zde.

Rumfest 2016

Dorazte v sobotu do prostor Novoměstské radnice, která bude hostit festival rumu a karibských specialit. Ochutnat můžete více než sto značek pravého třtinového rumu. Součástí programu budou i workshopy či barmanská soutěž. Začíná se ve 13:00 hodin. Více zde.

Grilování na náplavce

Smíchovská náplavka bude v sobotu dějištěm festivalu Oheň a kouř, který návštěvníky provede světem grilování, pomalého uzení či pečení. Účastníci budou moci ochutnat například čínskou kachnu, malajský satay, australské jehněčí kotlety a mnoho dalšího. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Slavnosti chřestu

Již druhý ročník Chřestových slavností se uskuteční v sobotu v Hostíně u Vojkovic. Připravena je ochutnávka této české plodiny, které se přezdívá bílé zlato, dále pak ukázka sklizně či přípravy chřestu nebo také soutěž v jeho pojídání. Akce začíná v 9:00 hodin. Více zde.

Pivní cyklootvírák

Už pošesté bude zahájená nová sezóna pivních zahrádek v Pivovaru Nymburk. Stěžejním bodem je cyklovyjížďka po trase dlouhé zhruba 43 kilometrů. Sraz zájemců je v 9:30 hodin v areálu pivovaru. Více o akci se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Bike Cup

Pokud chcete jednu z prvních májových sobot strávit aktivně, vezměte kola a vyrazte na Bike Cup Tálín. Na výběr bude ze dvou tratí, jedné pro začátečníky a druhé pro pokročilé. Závod startuje v 10:00 hodin na náměstí v Tálíně. Více zde.

Plzeňský kraj

Oslavy svobody

Ve dnech 6. až 8. května proběhnou v Plzni každoroční oslavy osvobození americkou armádou v roce 1945. Již tak bohatý program letos doplní novinka, takzvaná Ride of Freedom, jízda vojenské techniky a veteránů. Více se o celé akci dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Food festival ve Varech

Osmý ročník karlovarského food festivalu se uskuteční v sobotu od 11:30 hodin. Na návštěvníky čekají delikatesy od uznávaných šéfkuchařů, ale i od samotných hostů, kteří budou mít příležitost vyzkoušet si kuchařskou školu pod širým nebem. Vyvrcholením akce bude karlovarský běh. Více se o akci dozvíte zde.

Ústecký kraj

Závod veteránů

Zámek Velké Březno bude v sobotu hostit již patnáctý ročník závodů veteránů o pohár hraběte Chotka. Trasa povede směrem na Malé Březno, Zubrnice... Vítězná posádka bude mít možnost strávit víkend v zámeckém apartmá. Startuje se v 10:00 hodin. Více se o závodu dozvíte zde.

Liberecký kraj

Výstava perliček

V neděli končí výstava jabloneckého Muzea skla a bižuterie, ve které hlavní roli hrají skleněné perličky. K vidění nejsou jen náhrdelníky, ale například i křeslo či psací pero. Nenechte si výstavu ujít. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Střelecký den

Na hradě Kunětická hora proběhne v sobotu střelecký den. Návštěvníci uvidí bojové ukázky z období Husitů, třicetileté války či druhé světové války. Každá je proložena přednáškou. Kromě hlavního programu bude k vidění také výstava zbraní. Začíná se v 9:30. Více zde.

Pardubický kraj

Neobvyklá prohlídka zámku

V neděli si návštěvníci mohou prohlédnout běžně nepřístupné prostory zámku Slatiňany. Patří mezi ně například ladárna či kotelna nebo půda hlavní budovy. Prohlídky začínají v 10:30, 12:30 a 14:30 hodin. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Pouštění draků

Přijďte v sobotu na osmý celorepublikový sraz zájemců o létání s draky všech typů, rozměrů a provedení. Akce proběhne na jihlavském letišti a začíná v 10:00 hodin. Více zde.

Jihomoravský kraj

Vinařské slavnosti

V sobotu proběhnou v Dolních Kounicích tradiční svatogothardské slavnosti. Je připravena degustace více než 300 vzorků vín od více než 100 vinařů z oblasti. Součástí programu je také ukázka tradičních řemesel. Akce začíná ve 13:00 hodin na Masarykově náměstí. Více zde.

Olomoucký kraj

Cyklomaraton

Na milovníky cyklistiky čeká v sobotu již 17. ročník největšího moravského závodu horských kol. Začíná se na Masarykově náměstí v Lipníku nad Bečvou a cíl je na hradě Helfštýn v Týnu nad Bečvou. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Meziříčský Majáles

Pátý ročník meziříčského Majálesu se uskuteční v sobotu ve venkovních prostorách zámku Žerotínů. Letošním headlinerem bude kapela Jelen, dále zahrají například Lake Malawi. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Po ostravských divadlech

V sobotu se budou moci zájemci zúčastnit prohlídky ostravské kulturní scény. Trasa povede například přes Smetanovo náměstí, Divadlo loutek, Divadlo Jiřího Mirona a končit bude v Divadle Petra Bezruče, kde budou mít návštěvníci možnost nahlédnout do kanceláře dramaturga či do skladu. Prohlídky startují od 10:00 a 14:00 hodin. Více se dočtete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám