Hlavní obsah

Tak moc se těšil na dovolenou, až se opil. Z letadla ho vyvedla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Ashley Crutchley se tak moc těšil na svou první dovolenou po 11 letech, až nakonec vůbec nikam neodletěl. Opil se totiž v takové míře, že se začal projevovat agresivně a posádka společnosti Ryanair ho nechala vykázat z letadla. Pasažér skončil u soudu, kde mu napařili pokutu 320 liber (přes 9 tisíc korun). Zaplatit musí také soudní výlohy.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Ryanair (ilustrační foto).

Článek

Sedmadvacetiletý Crutchley měl z Manchesteru odcestovat do Portugalska, pod vlivem alkoholu se však začal dohadovat s posádkou. Ta proto kontaktovala policii, která cestujícího přišla eskortovat. V tu chvíli se začal Brit projevovat agresivně a požadoval po přivolaných strážnících, aby mu odnesli jeho věci, píše server Mirror.

„Policisté dorazili na palubu a obžalovaného požádali, aby odešel. Ten začal verbálně protestovat, pak si stoupnul a požadoval, aby strážník vzal jeho batoh a odnesl jeho věci. Ihned šlo poznat, že je obžalovaný pod vlivem alkoholu,“ komentoval u soudu žalobce Paul Sumner.

Crutchley podle posádky vypil asi třetinu lahve vodky, policisté ho nakonec vyvedli. Když se vrátili pro jeho kamaráda, který se však neprojevoval nijak rušivě, začali lidé na palubě tleskat.

Vyváznul s pokutou

Mužův advokát Rodrigue Landu svého klienta hájil tím, že nemá doposud žádný záznam v rejstříku a svého chování značně lituje. Alkohol mu prý zatemnil mysl. „Byl nadšený z toho, že jede na dovolenou, protože na ní nebyl jedenáct let. Choval se bezohledně, ale neměl v úmyslu nikomu ublížit,“ okomentoval obhájce.

Soud nakonec muži nařídil zaplatit pokutu ve výši zmiňovaných 320 liber. Kromě toho musí zaplatit soudní výlohy 85 liber (2400 korun) a odškodné 128 liber (3600 korun). Dohromady to dělá zhruba 15 tisíc korun.

Nejlepšími aerolinkami letošního roku jsou Qatar Airways

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám