Hlavní obsah

Srílanský průvod slonů přitahuje turisty z celého světa

Novinky, mšv

Stejně, jako má Brazílie slavný karneval, má Srí Lanka průvod slonů. Opulentní akce, při níž ulicemi hlavního města pochodují nastrojení sloni, láká tisíce lidí a letos se konala na začátku března. Festival zvaný Nawam Maha Perahera má ovšem kromě zábavního charakteru i duchovní rozměr, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Srí Lance se koná sloní festivalVideo: Reuters

 
Článek

Festival má již dlouholetou historii a kromě místních je velkým lákadlem i pro turisty. Pravidelně začíná u jednoho z nejposvátnějších chrámu v Kolombu a za zvuků tradiční hudby pokračuje dál ulicemi města.

„Na Srí Lance jsem už počtvrté a na slavnost Perahera jsem dorazila potřetí. Moc se mi to líbí. Sledovala jsem přípravy už od včerejška, kdy lidé slony strojili,“ řekla německá turistka Christine Kohlová.

Samotný průvod pak trvá kolem tří hodin. Zlatým hřebem obvykle bývá slon, který nese skříňku, ve které mají údajně být Buddhovy ostatky. „Jsme moc natěšení, hodně jsme toho o festivalu slyšeli, je slavný po celém světě,“ uvedla indická turistka Sheisha Gillová.

Vzhledem ke své popularitě mezi turisty je festival žní i pro hoteliéry a další podnikatele, kteří hlásí plné kapacity. Akce bývá obvykle dvoudenní, ale letos se první den musela zrušit kvůli silné bouři, která Kolombo zasáhla.

Reklama

Výběr článků

Načítám