Hlavní obsah

Příští rok odstartuje cesta kolem světa za 82 dní. A po sedmi divech světa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěli byste vidět všech sedm novodobých divů světa? Pokud máte přebytečných 430 tisíc korun, můžete se příští rok se společností Contiki vydat na epickou tříměsíční cestu, při níž si velkolepé památky prohlédnete všechny do jedné, píše The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Předposlední zastávkou na cestě bude jordánská Petra.

Článek

Celkem 82 dní dlouhý výlet započne příští rok v březnu. Verneovská cesta kolem světa se nebude soustředit pouze na novodobé divy, ale i na další krásy zemí, v nichž se nejpozoruhodnější památky nacházejí. Start je v indickém Dillí, odkud budou účastníci pokračovat směrem do Ágry k mramorovému mauzoleu Tádž Mahal. Od něj zamíří k Velké čínské zdi.

Následovat bude přelet do Mexika k mayské pyramidě Chichén Itzá, poté přesun do Peru na Machu Picchu a k soše Krista Spasitele v brazilském Rio de Janeiru. Posledními dvěma zastávky bude jordánská Petra a ve finále Koloseum v Římě. Pobyt v každé zemi bude trvat průměrně 12 dní, v jejichž rámci budou moci účastníci destinaci prozkoumat důkladněji.

Cena za epickou výpravu se bude pohybovat kolem 15 000 liber, což je v přepočtu skoro 430 000 korun. V takovém případě budou mít účastníci zajištěny nejen letenky, ale i ubytování.

Z původních stojí jen pyramidy

Nových sedm divů světa bylo zvoleno 7. 7. 2017. Iniciátorem ankety, v níž hlasovali lidé z celého světa, byl švýcarský dobrodruh Bernard Weber. Vybíralo se z asi 200 nejvýznamnějších památek, ve finále figurovaly například i Stonehenge, athénská Akropole, kambodžský chrámový komplex Angkor nebo moskevský Kreml.

Zvolený seznam vychází z původního žebříčku sedmi divů světa, který údajně sestavil řecký spisovatel Filón Byzantský. Jedná se o starověké památky v oblasti Středozemního moře a Středního východu. Figurovaly mezi nimi třeba Visuté zahrady Semiramidiny, Rhódský kolos, maják na ostrově Faru u Alexandrie nebo pyramidy v egyptské Gíze. Ty se jako jediné z původních sedmi divů světa dochovaly dodnes.

Reklama

Výběr článků

Načítám