Hlavní obsah

Pražský hrad je na Instagramu čtvrtým nejfotografovanějším hradem Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z dominant českého hlavního města, Pražský hrad, je na Instagramu čtvrtým nejfotografovanějším evropským hradem. Vyplývá to ze studie společnosti The Thinking Traveller, o níž informuje server Luxury Launches. Na prvním místě je v žebříčku londýnská pevnost Tower.

Foto: Profimedia.cz

Pražský hrad

Článek

Společnost The Thinking Traveller se ve své analýze zaměřovala na fotografie označené hashtagy příslušných památek. Pod označením #praguecastle se na Instagramu v době publikování studie ukrývalo 594 837 snímků. Oproti tomu vítězný londýnský Tower si připsal přes 647 tisíc fotografií.

KVÍZ: Jak dobře znáte české hrady a zámky?

Cestování

Na druhé příčce stanul Edinburský hrad, který patří k nejvýznamnějším skotským památkám. Trojkou je pak francouzský přílivový ostrov Mont Saint-Michel. Po Pražském hradu následují hrad Windsor, jedno z oficiálních sídel britské královské rodiny, Andělský hrad v Římě či bavorský Neuschwanstein.

V žebříčku celkem patnácti evropských hradů se dále objevuje třeba Versailleský zámek, portugalský palác Pena v Sintře, anglický hrad Warwick nebo hrad v Leedsu. Ten má pro srovnání s králem žebříčku přes 110 tisíc snímků na Instagramu. Autoři přitom vycházejí pouze z fotografií, které jsou označeny hashtagem. Skutečné počty se tak mohou lišit.

10 nejfotografovanějších hradů v Evropě podle Instagramu
1. Tower, Londýn, Velká Británie
2. Edinburský hrad, Edinburgh, Velká Británie
3. Mont Saint-Michel, Francie
4. Pražský hrad, Praha, Česká republika
5. Windsor, Londýn, Velká Británie
6. Andělský hrad, Řím, Itálie
7. Neuschwanstein, Německo
8. Budínský hrad, Budapešť, Maďarsko
9. Zámek ve Versailles, Francie
10. Castel dell'Ovo, Itálie
Zdroj: The Thinking Traveller

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám