Hlavní obsah

Pražské muzeum MHD zve na tajemnou procházku či sraz veteránů

Právo, paf

Muzeum městské hromadné dopravy v Praze vstoupilo již do své osmadvacáté sezony, která bude i letos nabitá pestrým programem, a to jak pro velké, tak malé návštěvníky.

Foto: Archiv DPP

Na konci března po zimní pauze opět do ulic metropole vyjede také historická linka číslo 41.

Článek

Dva lednové čtvrtky 16. a 23. budou patřit malým badatelům. Během tajemné komentované prohlídky se budou moci i se svými rodiči vydat na průzkum potemnělého muzea, a to vždy od 17.15 hodin a následně od 18 hodin. Celý leden pak bude v muzeu k vidění výstava kalendářů s dopravní tematikou. Ani v dalších měsících nebude o zábavu nouze.

Hned zkraje února i března na svou trať číslo 2 vyrazí komerční vůz typu T. Krátce po příchodu jara 28. března zahájí svůj provoz linka číslo 41 a 5. dubna provětrají zaměstnanci pražského dopravního podniku (DPP) auto-moto veterány a společně se potkají přímo v Muzeu MHD.

Bude se slavit výročí

Koncem dubna pracovníci připomenou devadesátileté výročí vlečných vozů, krasinů. Jeden bude jezdit na lince číslo 41 a jeden při speciálních jízdách. V létě nebude chybět promítání Kinobusu, v září pak Dopravní podnik oslaví 145 let městské hromadné dopravy v Praze a cestující se budou moci svézt jedním z nejstarších exponátů, vozem 88.

Muzeum, které se nachází v historickém objektu tramvajové vozovny v pražských Střešovicích, nabídne zajímavý program, i když právě nebude probíhat speciální akce. Návštěvníci si mohou prohlédnout například jedinečnou sbírku památek z historie městské hromadné dopravy v hlavním městě. Stálá expozice je zde k vidění od roku 1993, samotná vozovna pak byla v roce 1991 vyhlášena technickou památkou. Vstupné činí 100 korun a od letošního roku je možné zakoupit také rodinné vstupné za 250 korun pro dva dospělé a až tři děti.

V bývalé krušnohorské celnici bude muzeum

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám