Hlavní obsah

Praha bude mít od května letecký spoj se saúdským Rijádem

Už v květnu se budou moci Češi pohodlně vypravit do Saúdské Arábie. Provoz zahájí letecká linka mezi Prahou a Rijádem, kterou bude třikrát týdně provozovat společnost Flynas. Nasadí na ni Airbus A320neo s celkovou kapacitou 174 míst. V tiskové zprávě to uvedlo pražské letiště.

Foto: Profimedia.cz

Rijádu dominuje mrakodrap Kingdom Centre.

Článek

Linka zahájí provoz 1. května, cesta mezi oběma metropolemi zabere asi pět a půl hodiny. „Letecké spojení do Rijádu je pro Letiště Praha důležitým milníkem z několika důvodů. Získáváme tím další dálkovou linku, která přispěje nejen k obnově a rozvoji leteckého provozu, ale především tolik potřebného příjezdového turismu,“ komentuje předseda představenstva Letiště Praha Jiří Poš.

„Saúdská Arábie je v tomto ohledu zemí se silným potenciálem a s turisty se zajímavým profilem nejen pro Prahu, ale například i pro lázeňský trojúhelník Karlovarského kraje,“ doplnil.

Oběma směry se bude létat celkem třikrát týdně, a to ve středu, pátek a neděli. Na linku společnost Flynas nasadí letadlo typu A320neo s celkovou kapacitou 174 míst a konfigurací dvou tříd — Premium a Economy.

Metropole Saúdské Arábie se může pyšnit moderním centrem, kterému dominuje mrakodrap Kingdom Centre. Turisté se mohou vypravit také na průzkum trhů či předměstí, kde se nacházejí pozůstatky staré čtvrti Diriyah s tradičními stavbami z hliněných cihel.

Jeho sestra obletěla planetu. Šestnáctiletý mladík ji teď chce trumfnout

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám