Hlavní obsah

Ozzy Osbourne se možná zařadí po Havlově boku a bude mít „své“ letiště

Novinky, Jakub Kynčl
Birmingham

Když se rozhlédneme po světových letištích, zjistíme, že mnoho z nich je pojmenováno po již nežijících lidech, zejména pak politicích. Po žijících umělcích, natož pak relativně kontroverzních, se většinou letiště nepojmenovávají. Princ temnoty, Ozzy Osbourne, se však možná dočká výjimky. Je totiž možné, že po něm bude pojmenováno letiště v britském Birminghamu.

Foto: Birmingham Airport

Letiště v britském Birminghamu

Článek

Ředitel nahrávací společnosti, která objevila Ozzyho legendární skupinu Black Sabbath, se pere za to, aby birminghamské letiště neslo jméno po Ozzy Osbournovi. Informoval o tom tamější list Birmingham Mail.

„Zpráva, kterou by s sebou tento krok nesl je jasně mezinárodní, sebejistá, silná a nezaměnitelná. Říká: ‚Hej, světe, jsme hrdí na to, co je naše.‘ Ozzy možná není ideálním vzorem a nositelem hlubších hodnot, ale je to pravý a nefalšovaný Brummie (člověk pocházející z Birminghamu),“ uvedl ředitel společnosti Big Bear Music Jim Simpson.

Britský deník Daily Mirror tvrdí, že místní jsou nápadem pojmenovat letiště po svém známém rodákovi nadšení.

„Je to zajímavý nápad a mám v tomto ohledu otevřenou mysl. Musíme dostat co nejvíc z talentů, které toto město má a mělo,“ uvedl městský radní Philip Parkin listu Daily Mirror.

Reklama

Výběr článků

Načítám