Hlavní obsah

Noste levné napodobeniny, radí Neapol v souvislosti s krádežemi luxusních hodinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf turistické organizace v Neapoli Cesare Foa přišel s nevšedním řešením, jak se bránit proti krádežím drahých hodinek. Noste levné napodobeniny, poradil lidem poté, co ve městě okradli francouzského herce Daniela Auteuila o jeho luxusní doplněk za 39 tisíc eur (960 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Neapol je centrem italského regionu Kampánie.

Článek

Foa, který je šéfem asociace Aidit, navrhuje, že by mohly hotely hostům poskytovat levné alternativy, které by si lidé brali na procházku ulicemi. Drahé originály by pak bezpečně uschovali třeba v trezorech.

„Je důležité, aby si turisté mohli v Neapoli užít klid. Hotely a radnice by k tomu mohly přispět tak, že by rozdávaly plastové hodinky, aby se hosté cítili bezpečně,“ uvedl Foa pro CNN.

Šlo by také o suvenýr

Podle šéfa asociace by napodobeniny nesloužily jen jako ochrana před zloději, ale byly by i unikátním suvenýrem. „Mohly by být zdobené a se symbolem Kampánie. Byl by to hezký dárek pro rodinné příslušníky nebo kamarády,“ doplnil Foa s tím, že Neapol nemá žádný konkrétní problém se zloději a situace je stejná jako v jiných velkých italských městech, jako jsou Milán či Řím.

Podle šéfa turistické asociace by řešení bylo také cenově příznivé, protože plastové hodinky by vyšly na pouhých 10 eur (247 korun). Podle CNN však není jasné, zda se plán skutečně uskuteční.

Zmíněného herce Auteuila okradli tak, že měl ruku vyndanou z okna taxíku. Přijeli k němu dva lidé na skútrech a hodinky mu sundali ze zápěstí, napsala italská agentura ANSA.

Populární italská destinace začala limitovat turisty

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám