Hlavní obsah

Nenechte Prahu jen Pražákům, hlásá turistický projekt

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvážným heslem Nenechte Prahu jen Pražákům startuje první projekt pro rozvoj domácí turistiky, který má přilákat mimopražské do metropole. Nabízí balíček, který obsahuje noc v hotelu se snídaní, dvě vstupenky na výstavu Cyrila a Metoděje a do Staroměstské radnice za 1100 Kč.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Nový projekt chce do české metropole lákat více turistů.

Článek

Poloprázdné hotely i kulturní památky v zimním období, kdy z Prahy zmizí většina zahraničních turistů, se rozhodly spojit s Pražskou informační službou (PIS) a společně uvádějí na trh speciální kulturní balíček šitý přímo na míru pro Čechy. Ti totiž dosud podle průzkumů považují matičku měst za předraženou destinaci, a když už ji navštíví, přespávají u příbuzných a známých, nebo po dni mizí.

„Smyslem projektu Nenechte Prahu jen Pražákům je pozvat mimopražské, aby si užili hlavní město v nadstandardním ubytovacím prostředí za výhodnou cenu a přitom zhlédli jedinečnou expozici a výstavu CM 863 Svatí Cyril a Metoděj v Anežském klášteře a navštívili Staroměstskou radnici,“ vysvětlila Nora Dolanská, ředitelka PIS, která už má i svůj nový mezinárodní název - Prague City Tourism.

Výstava Svatí Cyril a Metoděj

Hlavním tahákem je jedinečná výstava nejstaršího a nejdůležitějšího kulturního dědictví naší země sestavená z artefaktů a výtvarných děl připomínajících věrozvěsty, kterou pořádá Národní galerie v Anežském klášteře a rovněž speciální cena krásných hotelů, které svorně přistoupily na jednotnou cenovou hladinu v rámci projektu. Ten startuje 1. listopadu a potrvá do 2. února 2014.

Například vstup na výstavu a do stálé expozice kláštera sv. Anežky České jinak běžně vyjde na 230 korun, zatímco v balíčku je zahrnut ve stokoruně. Prohlídku Staroměstské radnice do projektu přidává PIS zdarma.

Hotely pro Čechy snížily ceny

Otakar John z Asociace hotelů a restaurací ČR vysvětlil, co konkrétně k zapojení 53 pražských hotelů vedlo.

„Praha má pořád drahou image a mnozí Češi ani neuvažují o její návštěvě. Přitom více jak 6 procent HDP Prahy je právě z turismu, 17 procent Pražanů je v turismu nebo okolo něj zaměstnáno, ale Češi tvoří jen 10 procent ze všech návštěvníků metropole. Což je například oproti 59 procentům domácích německých návštěvníků Berlína žalostně málo. I my s tím chceme něco udělat,“ řekl John.

Speciálního balíčku určeného Čechům, aby navštívili Prahu, mohou lidé využít během listopadu, prosince a ledna. „Startujeme 1. listopadu, ale už nyní fungují internetové stránky, kde zájemci najdou seznam hotelů. Mohou se zde přihlásit, vybrat si ubytování a zbytek domluvit přímo s hotelem,“ doplnila Dolanská s tím, že celý balíček lze do 3* hotelu koupit za 1100 korun, do 4* hotelu za 1700 korun a s 5* ubytováním za 2400 korun pro dvě osoby na noc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám