Hlavní obsah

Nejnovější londýnská atrakce stála miliony liber. Mezi lidmi budí rozpaky

Když se řekne Londýn, vybaví si člověk Tower Bridge, Buckinghamský palác nebo budovu parlamentu. Nejnovější turistická atrakce je o poznání všednější. Jde totiž o umělý kopec, který vyrostl hned vedle známého Mramorového oblouku. Lidé ho už označují jako nejhorší místo, které lze v britské metropoli navštívit, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Umělý vrch vyrostl u známého Mramorového oblouku.

Článek

Umělý vrch Marble Arch Mound slibuje lidem výhledy na Londýn, respektive na Oxford Street a Hyde Park, které dosud nemohli spatřit. Cesta dolů pak vede skrze vnitřek kopce, kde má být umístěná umělecká expozice a obchod. To ale návštěvníky příliš neuchlácholilo. Vrch, jenž se otevřel 26. července, totiž vyšel na dva miliony liber, což je takřka 60 milionů korun.

Podle obyvatel britské metropole, kteří se vydali novou atrakci obhlédnout, je návrší od nizozemského architektonického studia MVRDV pouze nedokončená hromada suti. Nespokojení Londýňané už zaplavili sociální sítě, aby se podělili o své rozčarování.

„Marble Arch Mound je nejhorším místem, které jsem v Londýně kdy navštívila,“ podělila se na Twitteru o své nespokojení jedna z uživatelek Emma Wrightová a připojila fotky nepříliš lichotivých výhledů. Podle jiného z návštěvníků připomíná vnitřek umělého kopce prázdné skladiště.

Projekt není hotový, hájí se radnice

Na atrakci se začaly hromadit také negativní recenze. Úřad městské části Westminster, který má projekt na starosti, v prohlášení uvedl, že některé elementy Marble Arch Mound ještě nejsou připraveny na návštěvníky. Například světelná instalace uvnitř kopce.

Každý, kdo si zamluvil návštěvu vrchu v prvním týdnu, má podle radnice nárok na vrácení vstupného. Dostane navíc i jeden lístek zdarma. Úřad se také brání, že vegetace na vršku potřebuje více času, aby se rozrostla. „Designově jde o živou budovu,“ doplnila radnice.

Marble Arch Mound je projektem, který měl čtvrť Westminster více zazelenit. Rovněž měl nalákat po pandemii lidi do obchodních center na Oxford Street, největší nákupní ulici Londýna.

„Až přijedete, 25 metrů vysoký vrch rozhodně nepřehlédnete,“ uvádí se na stránkách atrakce. Server CNN ironicky dodává, že ho lidé ovšem nepřehlédnou ze zcela špatných důvodů.

Rekonstrukce po anglicku. Historický můstek zalili při opravách betonem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám