Hlavní obsah

Nejlevnější města světa pro letní dovolenou 2014

Novinky, fis

Vzdálená velkoměsta jako Hanoj ve Vietnamu nebo třeba Kuala Lumpur v Malajsii, ale i česká či maďarská metropole se objevily na seznamu nejdostupnějších měst pro letošní letní dovolenou. Žebříček sestavil cestovatelský portál Tripadvisor.

Foto: Profimedia.cz

Hanoj ve Vietnamu

Článek

Zahraniční turisté budou mít nyní o důvod víc k návštěvě Prahy. Podle průzkumu serveru Tripadvisor je v roce 2014 jedním z nejlevnějších měst světa pro letní rekreaci. Umístila se devátá. Nepatrně dráž vyjde pobyt v maďarské Budapešti.

Foto: Profimedia.cz

Indonéská Jakarta

Žebříček destinací je sestaven podle průměrné útraty za dopravu taxíkem z letiště i na letiště, večeři o dvou chodech s láhví vína, koktejl v luxusním baru a přenocování ve čtyřhvězdičkovém hotelu. To vše pro dvojici turistů.

Foto: Profimedia.cz

Šarm aš-Šajch v Egyptě

Takzvaný TripIndex, ukazující přibližnou cenu za daný „balíček“ zážitků, vyhodnotil jako nejlevnější turisticky atraktivní město světa Hanoj ve Vietnamu. Na druhém místě skončila indonéská Jakarta a hned za ní Čechům dobře známá egyptská destinace Šarm aš-Šajch. Dále se na seznamu objevuje například také thajský Bangkok či Bombaj v Indii.

Žebříček cenově nejdostupnějších měst světa pro letní dovolenou 2014 podle Tripadvisoru
MěstoStátPrůměrná útrata za určené služby (v přepočtu na Kč)
1. HanojVietnam3100
2. JakartaIndonésie3200
3. Šarm aš-ŠajchEgypt3230
4. BangkokThajsko3300
5. SofieBulharsko3800
6. Kapské MěstoJihoafrická republika3850
7. BombajIndie3860
8. Kuala LumpurMalajsie3960
9. PrahaČeská republika4000
10. BudapešťMaďarsko4050

Reklama

Výběr článků

Načítám