Hlavní obsah

Nejlepší výhled na zatmění? VIP místa měli pasažéři letadel

Nízkorozpočtové aerolinky easyJet se dostávají do novinových titulků obvykle spíše kvůli stížnostem cestujících. Tentokrát je vše jinak. Jedno z letadel sice doletělo do cílové destinace o hodinu později, ale jen proto, aby si pasažéři na obou stranách letadla mohli užít zatmění Slunce ve vzdušné VIP lóži. A v ceně letenky. Výjimečnou možnost měli pasažéři hned několika letů.

Foto: repro easyJet

Tento snímek zveřejnily aerolinky na svých stránkách. Pořízen byl na palubě letu EZY1805 z Manchesteru do Rejkjavíku.

Článek

Pasažéři pátečního dopolední letu společnosti easyJet ze severoirského Belfastu do islandského Keflaviku dostali na své cestě nedaleko Faerských ostrovů, kde bylo možné sledovat úplné zatmění Slunce, výjimečnou příležitost.

Pilot letu EZY6747 se totiž se souhlasem vedení aerolinek odhodlal udělat několik menších kružnic, aby lidé na obou stranách letadla mohli co nejlépe sledovat výjimečný úkaz.

Foto: repro Flightradar24

Letové manévry, které si pasažéři doopravdy užili.

Letadlo nabralo bezmála hodinové zpoždění, ale nikdo z pasažérů si logicky nestěžoval. Někteří naopak aerolinkám děkovali prostřednictvím sociálních sítí.

Vše měli pod kontrolou

Nešlo samozřejmě o jediný spoj, jehož pasažéři měli výjimečnou šanci zatmění Slunce pozorovat z letové hladiny. Úchvatný výhled měli třeba také ti, kteří směřovali na Island z Manchesteru a Lutonu. I těm nabídli piloti šanci vidět to, co lidé pod oblačností na mnoha místech nemohli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní pohled na zatmění Slunce nad Arktidou Video: Reuters

„Naše letecké posádky učinily bezpečné a kontrolované změny tras letu ve snaze umožnit pasažérům na obou stranách letadel výhled z první řady na jeden z nejúžasnějších přírodních jevů - zatmění Slunce,” uvedly aerolinky ve svém vyjádření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám