Hlavní obsah

Nejlepší italské pláže, které vybrali turisté pro rok 2012

Novinky, Lucie Poštolková

Italské pobřeží dlouhé 7600 kilometrů omývá Jaderské, Jónské, Tyrhénské a Ligurské moře. Není divu, že nabídka pláží je tu pestrá. Pokud budete letos nebo příští rok plánovat dovolenou do Itálie, může vám při výběru pomoct žebříček deseti nejlepších pláží, které vybrali turisté na cestovatelském serveru TripAdvisor.com.

BEZ KOMENTÁŘE: Pláž San Vito lo Capo

 
Článek

1.  San Vito lo Capo, Sicílie

Pláž San Vito lo Capo na severním pobřeží Sicílie láká na bílý písek. Pokud nechcete, aby na pláži bylo moc lidí, je lepší se sem vypravit mimo hlavní sezónu.

"Byli jsme tu na týden začátkem června. Pláž je široká a dostatečně dlouhá, s pěkným bílým pískem. Voda mi připomněla Maledivy s pozvolným přístupem, průzračnou a tyrkysovou barvou. Dokonce jsem mohl ze břehu pozorovat barevné ryby. Jen teplota moře byla trochu nízká (kolem 21 stupňů Celsia), ale protože bylo venku opravdu horko, byla na nás voda příliš chladná. Na druhou stranu, voda v červenci nebo srpnu je teplejší. Pronajímají tu plážová lehátka a slunečníky, ale vždy si můžete položit ručník přímo na písek, pokud chcete. Jediným minusem jsou otravní pouliční prodavači," popisuje pláž Tirgu Mures, cestovatel z Rumunska.

Foto: Profimedia.cz

1. San Vito lo Capo, Sicílie

2. Villasimius, Sardinie

Na jihovýchodním pobřeží Sardinie najdete městečko Villasimius, pod ním se rozkládají tyrkysové pláže. Mezi nejznámější patří Marina Protetta Capo Carbonara, kam lidé míří za relaxací, ale také za potápěním.

BEZ KOMENTÁŘE: Pláž Villasimius

Foto: Profimedia.cz

2. Villasimius, Sardinie

3. Otranto, Apulie

Na podpatku "italské boty" poloostrova Salento se ukrývá městečko Otranto. Jaderské moře tu vytváří mezi skalisky tyrkysové laguny. Kromě historického přístavního městečka láká Otranto na deset kilometrů dlouhou pláž a potápění. Milovníci šnorchlování vyrážejí na výlety k Porto Badisco.

BEZ KOMENTÁŘE: Pláž Otranto

Foto: Profimedia.cz

3. Otranto, Apulie

4. Cagliari, Sardinie

Cagliari je největším městem na jihu Sardinie. Teplé klima přitahuje turisty na zdejší pláže od dubna do října. Osmikilometrová pláž Poetto patří mezi jedny z nejlepších ve Středozemí. "Od Cagliari je pláž vzdálená 15 minut autobusem. První stanice je nejvíc oblíbená u mladých lidí, ale druhá a třetí stanice nedaleko závodiště je klidnější a míří sem více rodin," popisuje místo turista z Kentucky.

Foto: Profimedia.cz

4. Cagliari, Sardinie

5. Vieste, Gargáno

Vieste na poloostrově Gargáno bývávalo dlouho rybářskou vesnicí. V současnosti je  populární plážovou destinací ve Středozemí. Vieste je typicky uvolněné italské město, s malým přístavem, majákem a spoustou památek v centru, které netvoří skanzen pro turisty, kde jsou jen obchody, kanceláře nebo restaurace, jak to známe z řady evropských měst. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

5. Vieste, Gargáno

6. Jesolo, Benátky

Dlouhá pláž u městečka Jesolo zve turisty na teplou vodu a mělký přístup. Pobřežní hotely tu mají  vlastní vymezený přístup k vodě pro své hosty. Romantické Benátky jsou na dosah ruky, a tak není divu, že tato pláž přitahuje turisty. Někdo by namítl, že tak obrovská pláž je pro masový turismus, přesto ji řada cestovatelů chválí: "Je to velmi pěkné místo, skvělé nápoje za dobrou cenu i s hudbou," píše Britka.

Foto: Profimedia.cz

6. Jesolo, Benátky

7. Alghero, Sardinie

Na západním pobřeží zabodovaly pláže Le Bombarde a Maria Pia. Lidé vyzdvihují u obou míst bílý písek, tyrkysovou vodu a čistou vodu. Mezi hlavní lákadlo patří nádherná mořská Neptunova jeskyně. Nedaleké město Alghero nabízí kombinaci historie, architektury, kultury, nakupování, dobrého jídla a vína. Středověký ráz města ovlivnily nájezdy Féničanů, Arabů, Byzance, Kartaginců, Katalánců a dalších.

Foto: Profimedia.cz

7. Porto Ferro nedaleko města Alghero na Sardinii

8. Positano, Amalfská riviéra

Pláže na východě pod městečkem Positano se krčí pod horským masivem Apenin, což vytváří nezaměnitelnou atmosféru. Pláž Spiaggia del Fornillo nebývá tolik plná jako Spiaggia Grande. Odtud je to jen kousek na výlety na Capri, Ischii nebo Smaragdové jeskyně.

Foto: Profimedia.cz

8. Positano, Amalfská riviéra

9. Cattolica, Rimini

Město Cattolica leží na východním pobřeží v provincii Rimini. Za relaxací a plaváním v Jaderském moři sem jezdí především Italové. Pobřeží s jemným zlatým pískem lemují slunečníky. Vyhledávaným výletem je San Marino, které je odsud kousek.

Foto: Profimedia.cz

9. Cattolica, Rimini

10. Riccione, Rimini

Pláže Riccione leží nedaleko Cattolicy. S úsměvem lidé říkají, že místo je krásné podle toho, jací lidé se opalují na pláži. Bývá jich tu opravdu hodně.  Vše se tu také přizpůsobuje turistům, kteří tu najdou jak bary, dětská hřiště, restaurace, vodní atrakce i veselý noční život klubů a diskoték pod širým nebem.

Foto: Profimedia.cz

10. Riccione, Rimini

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlepší evropské pláže pro rok 2012

Průzračná voda, pozvolný vstup do moře, jemný písek či barevné oblázky, to vše hodnotili turisté při letošní dovolené na cestovatelském portálu...

Výběr článků

Načítám