Hlavní obsah

Na severní pól. Společnost zve na plavby luxusním ledoborcem

Novinky, mšv

S velkými výletními plavbami je zřejmě ještě na nějaký čas konec. Na komornější atmosféru ovšem zve společnost Ariodante Travel, která v květnu ohlásila výlety za severní polární kruh na luxusním ledoborci. Plavba nabídne v závislosti na zvoleném termínu například pozorování polární záře, ledních medvědů či velryb, uvádí server Luxury Launches.

Foto: Profimedia.cz

Vyplouvat se bude ze Špicberků.

Článek

Ledoborec a jachta v jednom nazvaná Legend, nabídne návštěvníkům veškerý komfort, který si jen lze představit. Během jedné expedice pojme na 22 hostů, kteří si kromě plavby samotné budou moci vychutnat bazén, tělocvičnu, saunu, vířivku a různé lázeňské procedury. Ledoborec se pyšní také přistávací plochou pro vrtulník a nabídne i podmořské průzkumy v ponorce.

Okružní plavby budou začínat na souostroví Špicberky, pokud se posádka s hosty nedomluví jinak. Cesta je pak zavede k severnímu pólu, do Grónska nebo k mysu Nordkapp v Norsku, jenž je často mylně považován za nejsevernější bod kontinentální Evropy.

Konkrétní data plaveb závisí na cestovních restrikcích, v létě by se už cesty měly uskutečnit. Pro pozorování polární záře budou nicméně vhodné až pozdější termíny, jezdit by se mělo až do února 2021. Cena na osobu za týden pobytu činí 23 450 dolarů, tedy přes 553 tisíc korun.

Přes půl světa za milion dolarů. Výletní plavba slibuje okázalý luxus

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám