Hlavní obsah

Na šest pracovních pozic snů přišlo 513 308 přihlášek

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Tak to vypadá, když se objeví lukrativní a zajímavá pracovní nabídka. Zájem o šest půlročních smluv na práci v australském turistickém ruchu byl celosvětový. Jak by také ne, když je náplní prací třeba procházení zábavních atrakcí v Sydney či ochutnávání dobrot v hospodách a restauracích australského západu. Přes půl miliónu přihlášek od 287 tisíc lidí, to je výsledek.

Austrálie znovu nabízí práci snů za 100 000 dolarů, tentokrát šesti lidemVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Evropu sužuje extrémně dlouhá zima a o to více se zdá nabídka protinožců atraktivní. Celkem 513 308 přihlášek od 287 tisíc lidí navíc není konečné číslo, uzávěrka pro přihlášky je až ve středu. Mluvčí australského turismu informovali o tom, že obdrželi žádosti o práci bezmála ze všech zemí světa.

"Nejvíce nabídek přišlo z Velké Británie, což není tak divné, pokud zvážíte vysokou nezaměstnanost mladých a letošní tuhou zimu," informoval britský deník The Sun. Každé ze šesti půlročních povolání s sebou nese plat více než dva milióny korun.

Ochutnavač bude v rámci svého zaměstnání cestovat mezi vinařstvími, pivovary a restauracemi v Západní Austrálii. Ten, jehož vášní a největší dovedností je focení, se do sytosti vyřádí jako fotograf společenské rubriky v Melbourne. Žádného dobrodruha pak nezklame pozice dozorce divokých zvířat.

Slunné a idylické pracovní dny zažije hlídač přírodního parku na písčitých plážích australského Queenslandu, což byla podle mnohých ta nejatraktivnější pozice. Pravděpodobně bude těžké si při pochůzkách v žáru slunečního svitu a za zvuku vlnobití uvědomit, že je to činnost související se zaměstnáním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám