Hlavní obsah

Na horách je sněhu dost, ale sjezdovky zejí prázdnotou

Novinky, Miloslav Fišer

Prakticky všechna česká lyžařská střediska se v uplynulém měsíci připravovala na zahájení lyžařské sezóny. Sněhu je tedy na svazích dost, kvůli zpřísnění vládních opatření proti šíření nemoci covid-19 však od neděle zejí sjezdovky prázdnotou. Novinky.cz v časosběrném videu ukazují, jak se měnila situace na sjezdovkách v uplynulém měsíci.

Časosběr: Jak se připravovaly skiareály na sezónu (26.11. - 26.12. 2020)Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ještě v sobotu praskala lyžařská střediska doslova ve švech. Lidé si evidentně chtěli užít poslední možnost, kdy mohou na svah vyrazit.

Dlouhé fronty na vleky se podle záznamů z kamer tvořily například na Svatém Petru v Krkonoších či v Říčkách v Orlických horách. Lidé v sobotu zaplnili i otevřené sjezdovky ve skiareálech na Šumavě či v Jeseníkách.

Skiareály před nedělním zavřením praskaly v sobotu ve švechVideo: Sitour / Novinky.cz

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lyžaři a snowboardisté sjíždějí svah 19. prosince 2020 ve skiareálu Kopřivná v Malé Morávce na Bruntálsku.

Skiareálům pomohlo i ochlazení, které přišlo po Štědrém dni. Teplota na hřebenech Krkonoš ráno klesla k minus deseti stupňům a v noci na sobotu zde napadlo 5 centimetrů sněhu. Celkem na nich leží kolem 20 centimetrů. Nový sníh napadl i v Orlických horách, zejména v okolí Šerlichu.

Tuto sezónu se přitom mohly vleky rozjet teprve 18. prosince, což o uplynulém víkendu využily zhruba tři desítky skiareálů z asi sto třiceti, které v Česku fungují. V neděli byly skiareály opět zavřeny, protože Česko přešlo do pátého, nejpřísnějšího stupně PES.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 27.12.2020Video: Sitour / Novinky.cz

PŘEHLEDNĚ: Jaká opatření se zpřísní od neděle

Domácí

Reklama

Související články

O lyžování v Beskydech je obrovský zájem

Přestože sněhové podmínky zatím pro lyžování v Beskydech nejsou ideální, v první den otevření ski areálu Bílá byla plná parkoviště. Lidé stáli v pátek ráno ve...

Výběr článků

Načítám