Hlavní obsah

Mussoliniho úkryt z války funguje jako luxusní hotel

– GARGNANO
Novinky, Novinky

Vila Feltrinelli, kdysi domov rodiny Feltrinelliů, a také Mussoliniho úkryt během části druhé světové války, byla otevřena coby luxusní hotel v červnu 2001. Jeden z místních obyvatel novému vlastníku, kterým je Bob Burns, řekl, že někde pod hladinou jezera leží Mussoliniho zlato. Vila Feltrinelli nacházející se v italském městě Gargnano je ovšem svým způsobem sama o sobě zlatem.

Článek

Původní majitel, Faustino Feltrinelli, excentrický železniční magnát prostého původu, nechtěl v letním domě použít mramor, protože se mu zdál příliš okázalý.

Burns však ve vile vymazal všechny náznaky skromnosti. Nechal do ní vstoupit všechny vymoženosti 21. století včetně klimatizace. Ozvučil a osvětlil velkolepé staré sídlo, přidal nákladný starožitný a nádherně vyřezávaný nábytek a vilu tím probudil k životu. Informoval o tom server Vipmag.

Dům byl i Mussoliniho úkrytem

Všech 21 přepychových ložnic, některé s freskami, skýtají pohled na jezero, hory nebo do zahrady. Koupelny jsou obzvlášť rozkošné, s obrovskými vanami a samostatnými sprchami. Vila je ukryta před okolím v husté zeleni a zcela se otevírá jezeru Garda, které je čisté, průzračné a perfektní pro plavání.

Hotelový pokoj přijde na 10 až 30 tisíc korun za noc. Foto: pbase.com

Vila a její obrovský park byly vystavěny v roce 1892 prominentní rodinou Feltrinelliů coby letní sídlo. Od té doby je předmětem obdivu politiků i umělců. Několik let tu sídlil i fašistický diktátor Mussolini během části 2. světové války. Podrobně si můžete hotel prohlédnout na jeho internetových stránkách.

Který pokoj si při návštěvě vybrat

Z mnoha hledisek je to pokoj Magnolia s výhledem na jezero, háj citronovníků a obrovský strom magnolie venku. A v jakém období se dostavit? Časně na jaře nebo pozdě na podzim kvůli rekreačnímu plavání v jezeře. To jednoduše stojí za to.

Anketa

Vadilo by vám bydlet v hotelu, kde pobýval Mussolini?
Ano
8,3 %
Ne
90,1 %
Nevím
1,6 %
Celkem hlasovalo 3619 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám