Hlavní obsah

Líčení i pro pány. British Airways dají zaměstnancům větší svobodu při úpravě zevnějšku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský vlajkový dopravce British Airways se připojuje ke společnostem, které uvolňují dress code pro zaměstnance. Ti se budou moci nezávisle na pohlaví líčit, nosit nalepovací řasy či piercing. Pro pány bude vůbec poprvé povolen účes zvaný man bun, který by se dal připodobnit k drdolu. Společnost chce, aby mohli členové personálu lépe vyjádřit svou osobnost.

Foto: Profimedia.cz

U British Airways se budou moci nově líčit i pánové, pokud budou chtít.

Článek

Nová pravidla se podle serveru Independent týkají všech zaměstnanců, kteří nosí uniformu. Kromě již zmíněného mají mít členové personálu povoleny třeba i náušnice či různé módní doplňky, včetně kabelek.

Společnost British Airways svým zaměstnancům vzkázala, aby byli odvážní, hrdí a především sví. Dopravce rovněž doufá, že nová pravidla vezmou za svá všichni nezávisle na pohlaví, genderové či sexuální identitě, etnické příslušnosti či sociálnímu pozadí. Zároveň jsou však zaměstnanci vyzýváni, aby byli umírnění a snažili se o přirozený vzhled.

„V British Airways jsme hrdí na všechny naše kolegy a inkluzivní pracovní prostředí je pro nás závazkem. Vytvořili jsme aktualizovaná doporučení pro úpravu zevnějšku, aby mohli zaměstnanci vyjádřit tu nejautentičtější verzi sama sebe,“ okomentoval dopravce.

Inspirace od konkurence

Aerolinky tímto krokem zřejmě reagují na konkurenční britskou společnost Virgin Atlantic, která nedávno rovněž značně uvolnila pravidla pro úpravu zevnějšku a odívání.

Například sukně už díky tomu nejsou vyhrazeny pouze dámám, nosit je mohou i muži nebo osoby, které se svou genderovou identitou nespadají ani do jedné z tradičních škatulek. Virgin Atlantic uvedly, že se jim díky tomuto kroku uchazeči o zaměstnání jen hrnou.

Aerolinky zavedly genderově svobodné odívání. Uchazeči o práci se jim teď jen hrnou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám