Hlavní obsah

Lehátko a odpočinek vyměnili turisté za internet a bazén

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco dříve lidé na dovolené hledali především odpočinek a lehátko na opalování, nároky moderních turistů jsou trochu odlišnější. Vyžadují připojení k internetu, bazén, televizi a dostupnost atraktivních míst dané lokality.

Foto: Profimedia.cz

Dovolenou bez elektroniky si mnoho turistů už nedokáže ani představit. Ilustrační foto

Článek

Dobrou knihu postupně nahrazují tablety, počítače a chytré telefony, na kterých si ani během dovolené turisté neodpustí chatování s přáteli, kontrolu e-mailové schránky a sledování nezastavitelného toku zpravodajských událostí.

Společnost Thistle Hotels udělala průzkum mezi dvěma tisíci cestovateli. Ti prozradili, co považují za největší nedostatky svých dovolených. Studie mimo jiné odhalila, že průměrný turista stráví nejméně hodinu denně na sociálních sítích a na svých oblíbených webových stránkách.

Právě závislost na internetu dala vzniknout jedné z nejčastějších stížností turistů na dovolené. Celkem 38 procent z nich je nespokojených, když musí platit za připojení na hotelovou wi-fi. Dostupnost internetu zdarma je pro ně důležitým faktorem spokojené dovolené.

Od bazénu k televizi

Celých 69 procent lidí má pak negativní zkušenost s protivným hotelovým personálem. Až 45 procentům dotázaných turistů vadilo, že při příchodu do jejich pokoje v něm právě probíhal úklid.

Hotelový bazén je důležitou součástí ubytování pro 49 procent dotázaných. Být blízko atraktivním cílům navštívené destinace vyžaduje podle průzkumu 41 procent turistů. Roli hraje i nabídka jídel - 37 procent lidí rozzlobí nevelký výběr jídel u švédských stolů. A co taková televize na pokoji? I tu vyžaduje 37 procent účastníků průzkumu.

Anketa

Co vadí na dovolené nejvíce vám?
Placený přístup k internetu.
24,1 %
Nepříjemný personál.
58 %
Úklid na pokoji v čase mé přítomnosti.
4,5 %
Chudý výběr jídla.
5 %
Když chybí bazén.
3,1 %
Když není televize na pokoji.
1 %
Vadí mi něco jiného.
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2235 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám