Hlavní obsah

Kvůli apokalyptickým snímkům fotograf závodí s přírodou

Novinky, fis

Zatímco většina cestovatelů hledá zážitky v přírodních krásách, americký fotograf a dobrodruh obdivuje naopak nepřízeň počasí a s ní spojené jevy. Ne běžné, nýbrž ty nejextrémnější. Kvůli dramatickým snímkům neváhá ani riskovat zdraví.

Foto: Mike Hollingshead, Profimedia.cz

Supercela v Nebrasce

Článek

Osmatřicetiletý Mike Hollingshead ujede přes 32 000 kilometrů ročně, aby nafotil jevy, jako jsou bouře zvané supercela, tornáda či gigantické kroupy... Často křižuje krajinu americké Nebrasky, kde žije, ale vydává se i za její hranice, kupříkladu do sousední Jižní Dakoty.

Foto: Mike Hollingshead, Profimedia.cz

Dvojice blesku v Black Hills v Jižní Dakotě

Ve chvíli, kdy se lidé spěchají schovat do bezpečí, vyráží Hollingshead na lov. On a jemu podobní nadšenci jsou označováni za lovce bouří. Nejednou už se fotografovi stalo, že před atakem počasí uniknul na poslední chvíli, protože se mu nepodařilo přesně odhadnout míru nebezpečí. Navíc dokud to jde, míří mu naproti. Až doslova za pět minut dvanáct uniká pryč.

Foto: Mike Hollingshead, Profimedia.cz

Supercela v nebraském McCook

Hollingshead si vzpomíná například na smršť blesků nad městem Valentine na severu Nebrasky. Jejich nevídaně častá frekvence prý byla strašidelná. Hrůza šla také z hustého krupobití, které připodobňuje k bombardování.

Foto: Mike Hollingshead, Profimedia.cz

Před velkou bouří zastihl fotograf na obloze vzácně tvarované mraky.

Fotograf přiznává, že svojí honbou za dramatickými snímky, testuje své limity. Zaznamenává počasí, které bere lidem domovy, ničí úrody a někdy i zabíjí. Závod s přírodou Hollingshead zatím naštěstí vyhrává.

Reklama

Související články

Manželský pár cestuje za špatným počasím

Zatímco většina z nás se raduje, když se před bouřkou a jiným nečasem schová někde v suchu a teple, mladý manželský pár z USA přesně tohle naopak vyhledává....

Výběr článků

Načítám