Hlavní obsah

Kouzelný les existuje a nachází se v Belgii

Novinky, and

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věřte tomu nebo ne, ale magický a pohádkový les opravdu existuje. Belgický Hallerbos každé jaro pokryjí tisíce modrých zvonků, které mu dají fantaskní a tajemný nádech.

Foto: Profimedia.cz

Kouzelný les v Belgii

Článek

Vysoké stromy, úzké cestičky a hustý koberec z modrých zvonků táhnoucí se, kam jen oko dohlédne. To je Hallerbos, zvaný také Modrý les. Květinám se daří hlavně na jaře či začátkem léta a právě v době jejich rozkvětu se na několik týdnů z obyčejného lesa stává les kouzelný.

Foto: Martin Podt/REX Shutterstock, Profimedia.cz

Není překvapením, že na jaře je les velmi vyhledávaný.

Háj se nachází u městečka Halle, nedaleko Bruselu. Není se tak čemu divit, že jarní kvítky lákají návštěvníky z hlavního města doslova v houfech. Les je přístupný jak pro pěší, tak i cyklisty či jízdy na koních.

Hallerbos přitahuje obzvláště fotografy. Když se udělá mlha, les dostává tajemný, mystický a někdy až strašidelný nádech.

Foto: Profimedia.cz

Les je zalesněný 300 až 400 let.

Husté pokrytí zvonky běžně značí, že je les velmi starý. Okolní oblast byla zalesněná nejméně po dobu 300 až 400 let. Nicméně zatímco zvonky jsou na tomto místě celá staletí, stromy jsou mnohem mladší. Původní les byl totiž zničen během první světové války. Některé stromy devastaci přežily, ale většina musela být znovu vysázena v letech 1930 až 1950.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám