Hlavní obsah

Konec příručním zavazadlům. Do speciálního kabátu se vejde až 15 kilo osobních věcí

Novinky, mšv

Tahat s sebou po letišti příruční zavazadlo se všemi nezbytnostmi je občas otravné. Dvojice australských designerů ovšem přišla se speciální bundou, do které by se všechny nezbytnosti – včetně klíčů, chytrých zařízení či dokladů, uschovaly. Dohromady by pak kabát pojmul až 15 kilogramů věcí. Zároveň však návrháři dbali na to, aby lidé nevypadali jako vánoční stromečky a zachovali si také styl.

BEZ KOMENTÁŘE: Speciální kabát pojme až 15 kilogramů nezbytnostíVideo: The Airport Jacket

 
Článek

Designéři Andrew Benke a Claire Murphyová, tvrdí, že do jejich „letištního kabátu“ si lidé mohou v klidu uschovat také džíny, trika, lehké bundy, toaletní potřeby, ale klidně i zrcadlovku s extra objektivy navíc, anebo dokonce boty.

Dvouřadému kabátu se může také libovolně upravovat délka podle vkusu jeho nositele: může být delší, do půli lýtek či jako zimní kabáty zhruba do půli stehen. Základní verzí je také klasická bunda, která končí na bocích. S tímto „nastavením“ se ale ovšem bude zvyšovat či snižovat také jeho kapacita. Nejkratší verze bude mít k dispozici osm kapes, zatímco nejdelší 14.

Celý projekt je ovšem zatím v plenkách, kvůli jeho uskutečnění spustili návrháři crowdfundingovou kampaň na portálu Kickstarter a jejich cílem je vybral 100 000 dolarů, v přepočtu přes 2,5 miliónu korun. Kabát má dopomoci ke snížení poplatků za nadměrná zavazadla, ale zároveň má eliminovat riziko ztráty osobních předmětů.

Reklama

Výběr článků

Načítám