Hlavní obsah

Keňa podle prezidenta zavede bezvízový styk pro turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od ledna nebudou návštěvníci Keni pro vstup do této východoafrické země potřebovat vízum. Podle agentury Reuters to v úterý 12. prosince řekl keňský prezident William Ruto, který dlouhodobě prosazuje možnost cestovat po Africe bez nutnosti žádat o vízum.

Foto: Profimedia.cz

Cesta do Keni má být od ledna jednodušší.

Článek

„Nikdo z jakéhokoli koutu světa už nebude muset žádat o vízum do Keni,“ řekl William Ruto v projevu v hlavním městě Nairobi u příležitosti 60. výročí nezávislosti své země na Velké Británii.

Poznamenal, že jeho vláda vyvinula digitální platformu, která zajistí, aby všichni návštěvníci obdrželi elektronické cestovní povolení předem a nemuseli žádat o vízum.

Na říjnové konferenci v Kongu Ruto uvedl, že občané afrických zemí nebudou ještě od letoška potřebovat k návštěvě Keni víza.

FOTO: Keňské národní parky při západu slunce

Cestování

Cestovní ruch hraje v keňské ekonomice zásadní roli, země turistům nabízí dovolenou na plážích na pobřeží Indického oceánu, ale také safari ve vnitrozemí.

„Keňa má pro lidstvo jednoduchý vzkaz: Vítejte doma!“ uvedl Ruto.

FOTO: Keňa je královnou afrického safari

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám