Hlavní obsah

Hrad Kámen po prázdninách na tři roky zavře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do konce srpna mají návštěvníci na tři roky poslední možnost prohlédnout si hrad Kámen u Pacova. Památku v majetku Kraje Vysočina čeká rozsáhlá proměna ústředního objektu, radní již dali pokyn ke spuštění tendru na dodavatele prací.

Foto: FB Hradu Kámen

Hrad Kámen

Článek

Staveniště by se mělo vítězi výběrového řízení předat na přelomu září a října. Cena díla je 71 milionů korun, 68 milionů korun má dodat evropská dotace.

Hrad by se měl dočkat kompletní výměny elektroinstalace, opravami a restaurováním projdou interiéry včetně stavebních prvků a schodišť, nově se provede i fasáda.

Další částí projektu je modernizace expozic. Tematicky se nezmění, zůstanou klasické hradní interiéry i motocykly, kterými je Kámen proslulý, měly by mít ale atraktivnější podobu a větší prostor.

Podle ředitele pelhřimovského muzea Ondřeje Hájka budou například motocykly instalovány tak, aby byla možná jejich lepší prohlídka. Hotovo by mělo být do konce roku 2026.

Pernštejn filmaři milují. Vznikly tu nejen pohádky, ale i horor

Tipy na výlety

Může se vám hodit na Firmy.cz: Hrad Kámen

Reklama

Související témata:
Hrad Kámen

Výběr článků

Načítám