Hlavní obsah

Hotel bez jediné zdi stojí přímo u benzínky. Noc přesto vyjde na tisíce korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemá jedinou zeď a kromě postele a nočních stolků nedisponuje ani žádným nábytkem. Přesto hosté za jednu noc zaplatí 325 švýcarských franků, tedy takřka osm tisíc korun. Řeč je o novém projektu bratří Riklinových, kteří jeden ze svých „hotelových pokojů“ poprvé umístili na nepříliš pitoreskní místo, a to hned vedle benzínky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezhvězdičkový hotelový pokoj pod širým nebem se nachází vedle benzínkyVideo: Reuters

 
Článek

Duo konceptuálních umělců už v minulosti podobné pokoje postavilo třeba na alpských loukách. Jejich aktuální nehvězdičkové apartmá v obci Saillon je prvním, které stojí v prostředí, jež idylu zrovna neevokuje. A o to koneckonců bratrům také šlo.

„Spánek není tím hlavním. Důležité je přemítání nad aktuální situací ve světě. Jde o urgentní potřebu změny ve společnosti,“ uvedl pro agenturu Reuters Frank Riklin.

Zamyslet se nad změnou

Hosté u benzínové pumpy nemají zažít nejlepší noc svého života, mají přemítat nad tématy, jako jsou klimatická změna, válka či nekonečná honba za dokonalostí, která podle bratrů škodí planetě.

„Ve zkratce, teď není vhodná doba na podřimování, musíme jednat. Pokud budeme pokračovat i nadále stejným tempem, možná budeme mít více neidylických míst než těch idylických,“ doplnil Patrik Riklin.

Projekt Null Stern (v němčině nula hvězd), který s bratry zaštiťuje ještě hoteliér Daniel Charbonnier, čítá další tři venkovní pokoje. Ty jsou umístěny na mnohem hezčích místech, mimo jiné i ve vinici. Všechny, včetně toho aktuálního, budou k dispozici od 1. července do 18. září, společně s přespáním jsou v ceně také nápoje a snídaně.

Jedinečné apartmá s balkonem do kaple, o kterém skoro nikdo neví

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám