Hlavní obsah

Fotografka tvoří strhující autoportréty v divoké přírodě

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboký klid a dokonalá harmonie sálá ze snímků kanadské fotografky Elizabeth Gaddové. Zaměřuje se na autoportréty v panenské přírodě, zdaleka ne jen na americkém kontinentu.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie jako z obálky románu

Článek

Rozmanitá nespoutaná krajina má odrážet fotografčinu cestovatelskou duši. Elizabeth Gaddová odjakživa miluje přírodu, protože z ní cítí svobodu a klid. To samé se snaží promítnout do svých fotografií.

Foto: Profimedia.cz

Stačí nepatrný pohyb a na zrcadlové hladině se objeví vlnky.

Právě toulavé nohy zavedly Gaddovou daleko za hranice Vancouveru a Kanady, kde žije. Vydala se fotografovat například i na Island, Havaj či do Walesu.

Foto: Profimedia.cz

Prales na Havaji

Autoportréty, k jejichž tvorbě využívá dálkové ovládání, pro ni byly určitým uměleckým vývojem, výzvou. Na cesty totiž obvykle vyráží sama, někdy s sebou bere své dva psy. A ti jí s fotografováním rozhodně nepomohou.

Foto: Profimedia.cz

Na islandských skalách

Jeden snímek zabere Gaddové v některých případech i několik hodin, než vypadá tak, jak si autorka představuje. Uveřejněné snímky jsou však důkazem toho, že výsledek stojí za to.

Foto: Profimedia.cz

Pod obřími vodopády na Islandu

Drobná postava fotografky uprostřed prázdné krajiny s monumentálními horami, skalami, vodopády či vysokými stromy vytváří dokonalý kontrast.

Reklama

Výběr článků

Načítám